Два тайвански изтребителя се сблъскаха днес при третата подобна катастрофа

...
Два тайвански изтребителя се сблъскаха днес при третата подобна катастрофа
Коментари Харесай

Два тайвански изтребителя се сблъскаха във въздуха

Два тайвански изтребителя се сблъскаха през днешния ден при третата сходна злополука за последната половин година. Това става в миг, в който въоръжените сили на острова съвсем всекидневно прехващат китайски самолети, съобщи " Ройтерс ".

Тайванските военновъздушни сили оповестиха, че два изтребителя Ф-5Е, всеки с по един водач на борда, са паднали в морето край югоизточния бряг на острова, откакто, както наподобява, са се сблъскали в намерено небе по време на подготвителна задача. Единият водач е открит и превозен с хеликоптер в болница, само че след това е умрял, а другият е в неопределеност, съобщи пред кореспонденти началникът на щаба на тайванските Военновъздушни сили Хуан Чжъвей. Той добави, че самолетите са били в положително техническо положение.

Всички самолети Ф-5 на тайванските Военновъздушни сили сега са спрени от полети, прекъснати са и всички подготвителни задачи, сподели Хуан. Самолетите Ф-5, които са американско произвеждане, са признати на въоръжение в Тайван през 70-те години и към настоящия миг като цяло не правят бойни наряди. Изключение вършат единствено дребен брой, които се употребяват като образователни самолети и като подкрепление за главните бойни самолети на Тайван.

През октомври още веднъж имаше разрушил се Ф-5, водачът тогава почина. Месец по-късно много по-съвременен Ф-16 се разруши край източния бряг на Тайван, а водачът и в този случай почина. През януари предходната година началникът на тайванската войска беше измежду осемте жертви на хеликоптерна злополука в планински регион край столицата Тайпе, до момента в който пътуваше за посещаване на военни елементи.

Тези катастрофи породиха безпокойствие както за образованието, по този начин и за техническото положение, само че и поради натиска, на който са подложени тайванските военновъздушни сили да реагират на китайските полети край острова. Тайванското министерство на защитата предизвести, че китайски самолети, в това число безпилотни, неведнъж са прелитали в зоната за идентификация на тайванската противовъздушна защита за да изтощят тайванските Военновъздушни сили. Макар и тайванските военновъздушни сили да са добре подготвени и добре оборудвани, най-вече с американска техника, разликата в съотношението на силите сред тях и китайските е голяма.

Пекин преглежда демократичния остров като своя територия и в никакъв случай не се е отказвал от използването на мощ като допустимо средство да си върне контрола над него, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР