Два са основните фактора за поскъпването на водата. Това заяви

...
Два са основните фактора за поскъпването на водата. Това заяви
Коментари Харесай

Обясниха ни защо водата поскъпна, разбрахте ли нещо?

Два са главните фактора за повишаването на водата. Това съобщи пред Нова тв министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. На първо място, особено в тази ситуация с Дива Слатина, имаме смяна през 2015 година, с която се вкара институтът на единната цена на водата, употребена от един и същи оператор на водата. Например, в случай че в Монтанско имаме разнообразни цени на водата в градовете, в този момент, на база солидарния модел, имаме единна цена на територията на цялата област. Качеството на водата се усъвършенства ", съобщи Нанков. 
"Новите услуги като филтриране и отклоняване на мръсните води също костват пари. Нашата съществена цел е да запазим водния запас, да го създадем по-чист и след 10-20 години той да е наличен за българските жители, както и сега ", добави министър Нанков. "Качеството на услугата се мери в липса на повреди или с понижаване на повредите. Очакваме сред 15 и 45% съкращаване на водозагубите в дълготраен 15-годишен интервал. Но не би трябвало да сатанизираме ВиК сдруженията ", сподели министърът пред Нова тв. 
Периодичен мониторинг ще се прави от КЕВР, сподели още Нанков. Той добави, че на третата година бизнес проектът може да бъде преразгледан и изменен, в случай че КЕВР реши. Според министъра, в случай че има престъпления, КЕВР също предстои на надзор. Припомняме, че през вчерашния ден бе утвърдено повишаване на водата в 14 области в страната. Най-скъпа вода ще заплащат във Враца, в Силистра и в Шумен. Там цената става над 3 лв. за кубик. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР