Два руски изтребителя СУ-27 са прехванали военни британски самолети над

...
Два руски изтребителя СУ-27 са прехванали военни британски самолети над
Коментари Харесай

Русия прехвана британски изтребители над Черно море

Два съветски изтребителя СУ-27 са прехванали военни английски самолети над Черно море, наоколо до съветската граница. За това оповестява AFP, базирайки се на съветското министерство на защитата.

„ Когато съветските изтребители се приближиха, задграничните военни самолети се обърнаха и се отдалечиха от съветската граница “, се споделя в изказване на министерството . От там прецизират, че става дума за английски изтребители „ Тайфун “, съпроводени от разследващ аероплан RC-135.

Той разгласява 11-минутно аудиосъобщение в Telegram

„ Руските самолети наред се върнаха на летището си. Не е имало нарушаване на съветската граница “, декларират още от съветското министерство на защитата.

Инцидентите с присъединяване на съветски и западни самолети зачестиха над Черно и Балтийско море през последните месеци. През май Москва съобщи, че е прехванала четири американски стратегически бомбардировача над Балтийско море в два обособени случая в границите на една седмица.

По-рано министърът на защитата на Русия Шойгу посети Западния боен окръг

Русия също по този начин е вдигнала във въздуха военни самолети, с цел да прехванат френски, немски и полски самолети. През април американски боен дрон Reaper MQ-9 се разруши в Черно море след борба, за която Вашингтон упрекна съветски изтребители.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР