Два проблемни строежа в столичните квартали “Овча купел и “Възраждане

...
Два проблемни строежа в столичните квартали “Овча купел и “Възраждане
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Запечатахме строежи в София, по единия се работи въпреки забраната

Два проблематични градежа в столичните квартали “Овча купел ” и “Възраждане ” бяха запечатани от екипи на столична община, защото работата в обектите не спираше. За това заяви във видео във фейсбук някогашният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

През месец август тази година той бе сезиран от жители от двата квартала с недоволства за вероятно нелегално строителство. След среща с тях, още същия ден Георгиев разпореди инспекция на основния проектант Здравко Здравков, която откри нарушавания. С информацията от инспекцията Георгиев като ръководител на СОС сезира прокуратурата, която е способният орган да се произнесе. “От тук нататък всяко нарушаване ще е работа на Министерство на вътрешните работи ”, приключва Георгиев във видеото.

Тази заран получих позвъняване от жители, че на запечатания през вчерашния ден строителен обект в “Овча купел ” се работи макар възбраната. Дойдох на място и се уверих с очите си - невиждана безочливост, работата вътре в обекта кипи макар ограничаващите знаци, сложени през вчерашния ден от общинския строителен надзор, декларира Георгиев.

В момента сътрудниците от общината сформират новите актове, ще бъдат наложени санкции и още през днешния ден ще бъде сезирана прокуратурата за новите нарушавания, акцентира Георгиев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР