Два предполагаеми китайски метеорологични балона са прелетели през чувствителния Тайвански

...
Два предполагаеми китайски метеорологични балона са прелетели през чувствителния Тайвански
Коментари Харесай

Китайски балони пак летят край Тайван

Два хипотетични китайски метеорологични балона са прелетели през сензитивния Тайвански пролив през вчерашния ден, само че са останали много на север от Тайван. За това заяви през днешния ден Министерството на защитата на острова, представено от " Ройтерс ".

Това е вторият сходен случай през този месец.

Вероятността Китай да употребява балони за шпионаж се трансформира в световен проблем през февруари, когато Съединените щати смъкнаха устройство, което съгласно тях е китайски разследващ балон. На собствен ред Пекин увери, че става въпрос за уред с цивилен цели, който инцидентно се е отклонил от курса си.

Тайван е в нараснала подготвеност за китайски действия - както военни, по този начин и политически, преди идните президентските и парламентарни избори на острова на 13 януари. Тайпе към този момент предизвести, че Пекин се пробва да се намеси във вота, за да накара гласоподавателите да дадат гласа си за претендентите, които самият Китай избира.

Министерството на защитата на Тайван заяви, че двата балона са били засечени в 9:03 сутринта и 14:43 часа локално време, откакто са пресекли междинната линия на протока на 110 морски благи северозападно от северния тайвански пристанищен град Кеелунг.

Балоните са летели на височина от към 3230 метра, насочили са се на изток и са изчезнали надлежно в 9:36 и 16:35 часа.

По първична преценка на тайванското военно министерство става въпрос за метеорологични балони.

По-рано този месец Тайван заяви, че на 7 декември друг китайски балон е прекосил Тайванския пролив, като най-вероятно той също е бил метеорологично устройство.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР