Два пъти са се увеличили желаещите да гласуват с подвижна

...
Два пъти са се увеличили желаещите да гласуват с подвижна
Коментари Харесай

Два пъти повече са желаещите да гласуват с подвижна секция в Монтанско

Два пъти са се нараснали искащите да гласоподават с преносима секция в Монтанско по отношение на предходните парламентарни избори. Това са хора с ТЕЛК, най-вече от селата, като най-вече са от Смоляновци и Благово, сподели кметът на регионалния град Златко Живков.
Заявленията за гласоподаване с преносима секция за идните избори са 188, до момента в който на предходните избори техният брой е бил 105. В преносимите секции няма да се гласоподава машинно, а с хартиени бюлетини. Срокът за подаване на заявки изтече на 5 юли.
Почти няма смяна в броя на настояванията за гласоподаване по сегашен адрес - 1074, против 1161 на предходните избори.
В 15 от селата на община Монтана гласуването ще бъде с хартиени бюлетини, защото имат по-малко от 300 поданици. Това са всичките осем кметски наместничества, както и двете най-малки села с определен кмет Горно Церовене и Вирове. В останалите осем села хората ще дадат вота си машинно, като в най-големите Габровница, Благово и Смоляновци са обезпечени по две машини в секциите.
При проблем с машините за гласоподаване общината е подготвена на всички места с авариен вид за гласоподаване с хартиени бюлетини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР