Два отбора кръстосаха противоположни тези и аргументи по темата ЗА

...
Два отбора кръстосаха противоположни тези и аргументи по темата ЗА
Коментари Харесай

„За“ или „против“ кеша: Кой спечели третия дебат на Мениджър от поредицата „Точка на кипене“?

Два тима кръстосаха противоположни тези и причини по тематиката „ ЗА или ПРОТИВ кеша? “ в границите на третия спор от формат на Мениджър " Точка на шупване ".   Отборът, който отбрани позицията в поддръжка на кеша, бе формиран от Левон Хампарцумян, ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите и финтех специалиста Стойчо Недев.В тима, който показа своите причини в отбрана на тезата ПРОТИВ кеша, участваха Детелина Момчева, стопански шеф на Settle България и Димитър Продански, член на управителния съвет на Management Financial Group.

Дебатът бе предшестван от анкета, извършена на уеб страницата Manager.bg, която сподели, че преди неговото начало 59,9% от гласувалите са подкрепяли позицията за кеша, до момента в който 40,1% са застанали на страната на тима срещу кеша.

Дебатът стартира накратко на водещия Илия Темелков, който показа данни, съгласно които в първите шест месеца на тази година изтегленият кеш в България е на стойност 16,3 милиарда лв., до момента в който картовите разплащания са на стойност 6,6 милиарда лв.. Това значи, че за всеки 100 лв. кеш българите са изхарчили 40 лв. с карти. За съпоставяне, през 2011 година българите са харчили по 16 лв. с карти за всеки 100 лв.. Това илюстрира ясна наклонност за увеличение на цифровите заплащания.

„ Спорът е малко като този за топлата и студената вода – може без едната може и без другата, само че с двете дружно е по-добре. Въпросът е в пропорциите сред двете. В развитите стопански системи колкото по-удобни стават безналичните заплащания, толкоз по-голяма съразмерност имат от всичките заплащания “, с тези встъпителни думи ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян даде начало на полемиката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР