Два отбора кръстосаха противоположни тези и аргументи по темата Трябва

...
Два отбора кръстосаха противоположни тези и аргументи по темата Трябва
Коментари Харесай

Кой спечели първия дебат от новата поредица на Мениджър

Два тима кръстосаха противоположни тези и причини по тематиката " Трябва ли да се опасяваме от роботите " в първия спор от новия формат на Мениджър " Точка на шупване " . Фокусът на дебата не са научно-фантастични филми и роботите от романите на Айзък Азимов, а автоматизацията и приложението на изкуствения разсъдък. Когато приказваме за роботи имаме поради софтуерни и хардуерни артикули или машини, подготвени да правят серия от действия автоматизирано. Това включва както роботи със, по този начин и без изкуствен интелект, който разрешава вземането на независими решения в избрани параметри. С тези роботи се автоматизират редица работни процеси на база правила и набор от решения – т. нар автоматизация.

Дебатът бе предшестван от анкета , проведена на уеб страницата Manager.bg през последната седмица, които, при започване на дебата демонстрираха, че 65,1% от гласувалите считат, че не би трябвало да се опасяваме от роботите, до момента в който 34,9% бяха на мнение , че имаме причина да се тормозим от навлизането на роботите в нашето всекидневие.

„ Какво значи страхът? При индивидът и животните страхът е  инстинктивна реакция при евентуална заплаха. Страхът е комплекс от отрицателни усеща, страсти и присъщи поведенчески реакции, които се задействат от събитие или обект, които се поясняват като заплашителни. Страхът по своята същина има защитна функционалност. Трябва ли да се опасяваме от роботите? Отговорът е „ ДА “ . Хората са оцелявали точно поради това, че страхът е бил естественият им защитен механизъм. Чрез разбор ние постоянно слагаме нещата под подозрение и тестване. Когато се появи непредвидена обстановка ние първо опитваме да разберем какви позитиви и негативи носи тя. Това в действителност е функционалността на страха, посредством която ние подлагаме нещата на изследване. Прочуване на незнайното, на новото и на това, което следва “. С тези думи стартира присъединяване си  Марияна Филипова от тима ,  защитавал тезата, че би трябвало да се опасяваме от роботите. Тя се занимава с новаторски просветителни решения и е създател на STEALM Academy, съдия е на международното състезание по диспути на британски език, а учениците ѝ са двукратни международни първенци, класирани за почетния спор на спечелилите в Университета Йейл в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР