Два нови вида отровни птици са открити в тропическите гори

...
Два нови вида отровни птици са открити в тропическите гори
Коментари Харесай

Зла шега на природата. Откриха нов вид птица, която пръска мощен невротоксин

Два нови типа отровни птици са открити в тропическите гори на Нова Гвинея. Тези пернати демони имат доста количество невротоксин, което ги прави едни от най-отровните птици в света. Запознайте се с регентския свиркач (Pachycephala schlegelii ) и червенокраката камбанка (Aleadryas rufinucha), най-новите членове на Клуба на отровните птици .

Тези неприятни момчета са въоръжени с батрахотоксин, толкоз мощен токсин, че е кръстен на гръцката дума за жаба (Batrachos), пише IFL Science. Той е един от най-мощните невротоксини, известни на науката, и е открит за първи път в отровни жаби. Но, както се оказа, птиците също вземат участие в този развой.
 птица, отровна птица, звънец светлочервен Токсинът може да бъде съдбовен за хората във високи концентрации. Снимка: isidoreajar/iNaturalist
Смята се, че птиците получават токсина от диетата си, като употребяват токсичната храна и я трансформират в отрова, която по-късно навлиза в тъканите им. Токсинът може да бъде гибелен за хората във високи концентрации, причинявайки тежки спазми и блокиране на натриевите канали в скелетните мускули в отворено състояние.

Но не се опасявайте, тези птици не са задоволително мощни, с цел да ни унищожат. Въпреки това, те към момента могат да употребяват своя токсин като предпазен механизъм. Местните споделят, че месото им гори като чили и също не е доста занимателно. Може би просто се пробват да бъдат непривлекателни за хищниците, кой знае?

Тъй като отровните типове птици стават все по-често срещани, откривателите са нетърпеливи да научат повече за това по какъв начин и за какво употребяват своите невротоксини. Но да не забравяме и ръчния труд. Вземането на проби от тези птици не е разходка в парка.

Според откривателя Касун Бодават от университета в Копенхаген околните и персонални срещи са това, което в действителност нервира.  " Вземането на птици от мрежата не е елементарно, само че когато би трябвало да вземете проби в затворено пространство, усещате нещо в очите и носа си. Това е малко като да режете лук - само че с нервнопаралитичен сътрудник, допускам. "

И по този начин, това е, другари. Дъждовните гори имат няколко нови летящи ужаси и не става дума единствено за комари, тъй като новите членове на семейство Адамс също са отровни.

 Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР