Два медала спечелиха българските състезатели на Балканските игри по спортна

...
Два медала спечелиха българските състезатели на Балканските игри по спортна
Коментари Харесай

Два медала за България във финалите на Балканските игри по спортна гимнастика в Истанбул

Два медала завоюваха българските състезатели на Балканските игри по спортна гимнастика, които се организират в турския град Истанбул.

Никол Соколова сграбчи сребърното отличие във финала на греда при девойките. Състезателката на СКГСФ " СтрийтУоркаут България " получи за своето осъществяване 11.200 точки, като позволи да бъде изпреварена единствено от представителките на Хърватия Мила Припич (11.300 точки) и на Унгария Мира Хуркез (11.200 точки). Хуркез приключи в крайното класиране пред нашето момиче поради по-високата си оценка за осъществяване.

При младежите Майкъл Дунев от СКГ " Йовчев-Дунев " стъпи на най-ниското ходило на почетната стълбичка във финала на земя. Синът на олимпийският ни вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев – Майкъл беше оценен от съдиите с 12.550 точки, което му беше задоволително за бронзов орден.

Другият ни представител на този апарат в топ 8 – Наско Миков от ГСК " Пирин Благоевград 2011 " приключи на 6-та позиция с 12.150 точки.

Във финала на кон с гривни пък малко не доближи на Максим Казанджиев да се подреди измежду призьорите. Гимнастикът на ГСКСП " Гераниум " получи 11.950 точки, което му отреди 4-то място. Другият ни представител във финала Никълас Наков е шести с 11.400 точки.

Максим Казанджиев взе участие и във финала на халки, където се подреди пети с резултат от 12.050 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР