Два инфаркта получих. Благодарение на Бог оцелях и се възстанових.

...
Два инфаркта получих. Благодарение на Бог оцелях и се възстанових.
Коментари Харесай

Сашо Роман: Бог ме спаси от два инфаркта

„ Два инфаркта получих. Благодарение на Бог оцелях и се възвърнах. Бяха тежки интервали, само че имах мощна опора и религия, и съумях да се преборя ”. Това споделя артистът Сашо Роман, научи HotArena .

Изпълнителят към този момент е на 65 години и макар че продължава да пее, мисли за пенсиониране. „ Ще си закупувам стаж. Щом може, ще си купя години за пенсиониране. Защо да не се възползва човек? Колкото даде държавата—толкова ”, прибавя той, написа „ България през днешния ден ”.

Роман е един от обичаните реализатори на братя Илиеви. Още по време на прехода Георги Илиев го афишира за собствен любим.
„ Бях любим на всички. Пял съм и на Георги и Васил Илиеви, и на всички познати имена от така наречен ъндърграунд.

Получавал съм доста оферти, само че не съм се възползвал користно. Тогава заплащането беше доста по-различно занапред.
И методът на работа още повече ”, изповядва още пред вестника легендата на фолка у нас.

Жоро Илиев беше доста готин пич, лека му пръст. Любимата му ария е „ Гълъбите бели ” Само ми споделяше: „ Хайде, братчето ми, ти си знаеш коя ”, и започвах да я пея. Никога не съм питал дали свързваше тази балада с брат си Васил.

Той ми се е чудил: „ Сашко, какъв брой народ мина през мен. Който ми е изискал, все съм давал, и пари, и друго. Ти един път не пристигна при мен да ми кажеш какво ти би трябвало. Какъв човек си ти? ” Явно ме е оценил ”, спомня си още Сашо Роман.

За днешните млади реализатори артистът е безапелационен, че не впечатляват с музикални данни. За множеството счита, че даже не могат да пеят, а други имат още доста да учат, до момента в който стигнат остарялото потомство.

Не одобрявам днешната чалга. В нея влязоха хора, които си нямаха и хал — хабер от музика. Вече няма осъществявания от душа и сърце. Сега певиците ги оправят единствено голотата и силиконът. Никой не мисли да напише ария, която да остане дълго време у хората. Дори не си пущам сегашните фолк канали ”, ядосва се Сашо Роман.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР