Два хеликоптера Airbus H145 на унгарските военновъздушни сили са били

...
Два хеликоптера Airbus H145 на унгарските военновъздушни сили са били
Коментари Харесай

Унгарски военен хеликоптер се разби в Хърватия, открити са две тела

Два хеликоптера Airbus H145 на унгарските военновъздушни сили са били на подготвителен полет, когато единият от тях се е разрушил, показват от ведомството.

Останките от падналия хеликоптер бяха открити през днешния ден в каньона на река Чикола, край град Дърниша, Южна Хърватия, заяви организация Хина. Открити са телата на двама от тримата членове на екипажа.

Ръководителят на хърватската планинска избавителна работа Йосип Божевич удостовери пред Хина, че в хеликоптера е имало трима души, открити са две тела и продължава търсенето на третия човек . По думите му, чиновници на хърватската планинска избавителна работа, полицията и пожарната са на терен.

Два маджарски военни хеликоптера H145 са правили подготвителен полет, когато единият се е разрушил, заяви унгарското министерство на защитата за унгарската осведомителна организация МТИ, представена от Асошиейтед прес. Причината за случая не е известна.

" (Хърватски) хеликоптер Ми-171 (Mi-171) и аероплан Пилатус Ейч Ар Зет (Pilatus HRZ) търсят боен хеликоптер, който се е разрушил край Паково село в Шибенишко-книнската жупания ", написа по-рано през днешния ден хърватското министерство на защитата в Туитър.

Кадрите, излъчени от хърватската държавна телевизия HRT, демонстрират по какъв начин избавителни екипи влизат в стръмен, каменист терен в зоната на каньона. В отчета се споделя, че очевидец се обадил на службите за незабавна помощ към обяд, откакто видял пушек, който се издига от мястото.

Не е ясно какво е предизвикало злополуката.

Хърватия стана член на НАТО през 2009 година и постоянно е хазаин на военни учения с сътрудниците си в Алианса, отбелязва Франс прес. Заради случая е затворен пътят край Дърниш.

Министърът на защитата на Хърватия Марио Банозич изрази съболезнованията си във връзка със гибелта на членовете на унгарските военновъздушни сили, които " вложиха знанията и качествата си, с цел да допринесат дружно със своите сънародници за нашата обща сигурност ".

" Това трагично събитие в сложни времена, в които сме очевидци на най-сериозната опасност за световната сигурност от десетилетия, ни припомня за значимостта на солидарността и състраданието ", сподели Банозич.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР