Два дни след опита за покушение срещу него, главният прокурор

...
Два дни след опита за покушение срещу него, главният прокурор
Коментари Харесай

Без дума за покушението: Иван Гешев замина на прокурорска среща в Истанбул

Два дни след опита за нападение против него, основният прокурор Иван Гешев отпътува на посещаване в Истанбул. Там той ще взе участие в интернационална прокурорска среща, оповестиха от държавното обвиняване.

От понеделник, когато гърмеж избухна до автомобила му на пътя към Самоков, Гешев не е излизал с формален коментар за случилото се, нито е направил опит да отговори на натрупващите се въпроси какво и по какъв начин тъкмо се е случило.

В известието на прокуратурата за визитата му в Истанбул също не се загатва нито дума за случая, който единомислещо беше избран от сътрудниците му като атентат, опит за ликвидиране и терористичен акт.

Единственото отношение, което Иван Гешев е взел по тематиката досега, е признателност в Twitter към сътрудниците му за поддръжката.

Срещата в Истанбул е домакинствана от основния прокурор на Турция Бехир Шахин и е оповестено като Първа паневропейска конференция на Международната прокурорска асоциация – това е съсловната международна организация на държавните обвинители. Темата е отдадена на ефикасните следствия в ерата на дигитализацията. Форумът продължава от 2 до 5 май, а таксата за присъединяване съгласно формалния уебсайт на събитието е 325 евро. От че той има по-скоро научно-образователен темперамент, както и продан на опит. 

Конференцията ще бъде открита от ръководителя на Международната прокурорска асоциация Хан Мораал, а лекции в трите дни на конференцията ще имат прокурори, експерти по следствие и специалисти по киберпрестъпност от Европа, Съединени американски щати и Азия.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР