Два Covid рекорда регистрира Кипър днес: рекорден брой новозаразени с

...
Два Covid рекорда регистрира Кипър днес: рекорден брой новозаразени с
Коментари Харесай

Кипър регистрира голям брой Сovid случаи, чакат се още ограничения

Два Covid върха записва Кипър през днешния ден: рекорден брой новозаразени с ковид от рекорден брой извършени проби. Заради внезапното утежняване на епидемиологичната обстановка е допустимо да бъдат оповестени спомагателни ограничаващи ограничения за Новогодишните празници.

Новите случаи през днешния ден са 1925 и са над 2 пъти повече спрямо неделя. Запазва се обаче процентното им съответствие по отношение на направените проби – 1,6% при осъществените през днешния ден над 121 000 теста, при 1,7% през вчерашния ден.

Властите в Кипър са обезпокоени от огромния брой инфектирани, които се откриват на двете интернационалните летища. Те са по към 50 случая всеки ден, сочат данни на здравното министерство.

Увеличението значително е обвързвано с връщането на кипърските студенти от Англия и Гърция за Коледните празници.

В лечебните заведения през днешния ден се лекуват 161 пациенти с ковид и ситуацията в тях е управляемо, обявиха от Държавната организация за здравни услуги.

Значителният растеж на новозаразени обаче може да усили хоспитализациите и да ускори натиска върху лечебните заведения, декларират здравни специалисти.

Министерството на здравеопазването и Научният съвещателен комитет са в подготвеност за оценка на новото развиване на епидемиологичната обстановка.

Според досегашните изказвания на здравния министър Михалис Хаджипанделас е допустимо стягане на рестриктивните мерки за Новогодишните празници.

Една от спомагателните ограничения, които се чака да бъдат прегледани, е понижаване на позволения брой хора за събирания за новогодишните тържества – както по домовете, където в този момент максимумът е 20 души, по този начин и в заведения за хранене и развлекателни центрове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР