Два български продукта бяха отличени с три звезди на тазгодишните

...
Два български продукта бяха отличени с три звезди на тазгодишните
Коментари Харесай

Great Taste Awards наградиха българска извара от козе мляко с три звезди


Два български продукта бяха отличени с три звезди на тазгодишните международни награди за вкус Great Taste Awards. Мед получи 2 звезди, а с по една могат да се похвалят 8 български продукта

Журито за установяване на оценките са подбрани критици, готвачи, ресторантьори, производители, нутриционисти и публицисти, които правят оценка хиляди артикули от целия свят.

В изданието за 2022 г. са взели участие 14 200 продукта, от които единствено 200 са получили оценка 3 звезди. 

" Международните специалисти дадоха три звезди за изварата от козе мляко " Хармоника ", а с по една бяха отличени още два продукта с българската марка – лимонада и солети от лимец. От 2017 година до момента имаме общо 12 звезди за 10 разнообразни продукта ", показа пред БНР София Любомир Ноков, съосновател на едноименната компания производител.

Той описа по какъв начин е почнал дружно със своите съидейници да си сътрудничи с фермери и да работят върху подобряването на усета.

" Искахме да развенчаем мита, че вкусното не е здравословно. За това време разбрахме какъв брой доста от настоящите международни рецесии са свързани с храната, земеделието, климата. Хубаво е, че от ден на ден хора обръщат внимание на метода на производството и на това какво употребяват. Качеството е търсено - било поради дребни деца, било поради здравословно или други тестване ", означи Ноков.

По думите му някои хора са подготвени да дадат и повече пари за вкусна и качествена храна, други – за колата си – всичко е въпрос на цели и просвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР