Два американски изтребителя извършили въздушни удари в сряда, за да

...
Два американски изтребителя извършили въздушни удари в сряда, за да
Коментари Харесай

Изтребители на САЩ унищожиха муниции в Кобани

Два американски изтребителя направили въздушни удари в сряда, с цел да унищожат боеприпасите, които били изоставени, когато американските сили напуснали циментова фабрика южно от Кобани, Сирия, заяви в. "Сабах ", представен от actualno.com.
Фабриката беше служила като координационен център за ръководената от Съединени американски щати коалиция и Сирийските демократични сили (СДС).
Над 1100 души са починали за два месеца при боевете в сирийския град Кобани. Това заяви през днешния ден телевизионният канал "Скай нюз - Арабия ",...
Полковникът от американската войска Майлс Чагинс, представител на обединението, съобщи, че ударите на изтребителите Ф-15E са авансово планувани и са унищожили муниции, съхранявани в циментовата фабрика.
Той добави, че целият личен състав на обединението и "основна тактическа екипировка " са изтеглени от базата преди ударите.
Повечето от 1000 американски бойци в Сирия ще се изтеглят през идващите дни и седмици поради военната атака на Турция в Североизточна Сирия.
Анкара започва интервенция „ Мирна пролет “ на 9 октомври.
Продължаващата седмица атака на Турция против следените от кюрдите региони в Североизточна Сирия е изселила над 300 000 души, съо...
Турската атака е ориентирана против кюрдските Отреди за отбрана на популацията (ОЗН), които съгласно Анкара са терористична формация, която е отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), бореща се против Анкара от 1984 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР