Душан Лайович изживя най-специалната седмица в своя живот, след като

...
Душан Лайович изживя най-специалната седмица в своя живот, след като
Коментари Харесай

Серията продължава: Лайович повали трети пореден тенисист от топ 10 и е 1/8-финалист в Мадрид

Душан Лайович изживя най-специалната седмица в своя живот, откакто предходната неделя подвигна трофея на ATP 250 конкуренцията в Баня Лука. Сърбинът повали във финала Андрей Рубльов, който напълно неотдавна се трансформира в първенец на Мастърса в Монте Карло, а също така сензационно в профил и самия Новак Джокович.

Лайович нееднократно е доказвал какъв брой тежък противник може да бъде на алена настилка и неслучайно е някогашен подгласник на надпреварата в Княжеството, а през днешния ден взе следващ първокласен скалп в своята кариера, надигравайки Феликс Оже-Алиасим с 6:2 3:6 7:6(5) във втория кръг на шампионата в Мадрид.

Световният номер девет не изглеждаше задоволително квалифициран за дебютния си мач на землена настилка през сезона и позволи трета загуба в последните си четири срещи. Така балканецът продължи към осминафиналите на конкуренцията в испанската столица, където ще срещне " щастливия губещ " Ян-Ленард Щруф.

Непоставеният играч изнесе същинска тенис лекция на съперника си в началните минути, като извърши редица неспасяеми къси топки. Сърбинът сменяше темпото с голяма лекост, а Оже-Алиасим изглеждаше извънредно неопитен за клопките, които му залагаше ветерана и разумно Лайвич взе преднина от 4:0. Оттам насетне сервиращите нямаха проблеми да печелят подаванията си, което изцяло устройваше по-нискоранкирания състезател и той скоро разполагаше с преднина в обособените елементи.

Вторият сет протече надалеч по-различно, тъй като седмият подложен увеличи съществено % си на вкаран първи сервис и можеше с бързи комбинации да печели голям брой разигравания. Грубата мощ на канадеца несъмнено стартира да господства над техничните дейности на международния номер 40, който доста скоро се пропука от линията за начален удар и спечелилият щеше да бъде избран в решителна част.

Там борбата беше извънредно равностойна и не станахме очевидци на нито една точка за пробив, което предопредели изиграването на тайбрек. В него балканецът беше с съсловия над съперника си и се регистрира с един куп превъзходни отигравания, с цел да построи задатък от 5:0 и доста скоро можеше да отпразнува своята седма поредна победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР