Победителят на парламентарните избори в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ започна разговори

...
Победителят на парламентарните избори в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ започна разговори
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ преговаря за коалиция с албанската формация Вреди

Победителят на парламентарните избори в районен съд Македония ВМРО-ДПМНЕ стартира диалози за съдружно ръководство с досегашната албанска съпротива, обединена в блока " Вреди ".

От партията на Християн Мицкоски не крият, че към този момент са осъществени първични контакти с албанската коалиция, отпред с Арбен Таравари.

„ Към този миг мога да потвърдя, че има единствено връзка с представителите на „ Вреди “. Ще наберем скорост някъде след встъпването в служба на новия президент. ” - сподели заместник-председателят на Тимчо Муцунски.

Новоизбраният държавен глава от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова ще постави клетва на 12 май.

Още през вчерашния ден вечерта водачите на " Вреди " оповестиха, че към този момент виждат себе си в бъдещото държавно управление.

„ Утре стартират договарянията за ново държавно управление сред ВМРО-ДПМНЕ и коалиция „ Вреди “. Поздравления за всички албанци, поздравления за всички жители. “ - означи представителят на партията Билал Касами.

Изборните резултати демонстрират, че ВМРО-ДПМНЕ печели 58 мандата, а " Вреди " 13. Двете обединения ще имат комфортно болшинство от 71 депутати.

„ Имаме желание да беседваме с всички опозиционни партии, взели участие в тези избори. Нека забележим коя може да бъде нашата допирна точка. Това не значи, че всички те ще бъдат част от бъдещото държавно управление, което ще бъде ръководено от ВМРО-ДПМНЕ. “ - съобщи Християн Мицкоски.

ЗНАМ на Максим Димитриевски, който на вчерашните парламентарни избори не съумя да повтори триумфа на първия тур на президентските избори, към този момент предложи съдействие.

„ Що се отнася до бъдещи обединения и възможни колаборации, ние постоянно ще бъдем тук разполагаем на всяко бъдещо държавно управление, когато става въпрос за държавни национални ползи. Ръководството на партията ще прегледа всички разновидности и благоприятни условия за вероятно присъединяване в държавното управление. “ - сподели Димитриевски.

Днес управлението на ВМРО-ДПМНЕ се събра и дефинира " очертанията на рамката ", въз основата на която ще договаря с другите партии. Като цели са посочени: стопански мощна страна, фронт против престъпността и корупцията и реализиране на правдивост, осъществяване на стратегическия интерес за европейската интеграция, посредством разговор и осъществяване на правилата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР