Дупки на пътя Самоков-Мальовица обръщат коли и предизвикват тежки инциденти.

...
Дупки на пътя Самоков-Мальовица обръщат коли и предизвикват тежки инциденти.
Коментари Харесай

Бунт край София заради лош път! Държавата нехае за трасето Самоков-Мальовица

Дупки на пътя Самоков-Мальовица обръщат коли и провокират тежки произшествия. Жителите на четири села са готови на бунт заради неприятното положение на правата и я описват като „ гробница ”. По пътя се движат и учебни рейсове. Това ускорява терзанията на локалните, които чакат ремонт на правата към този момент половин век.

 

Престъпното безхаберие на служебните държавни управления на президента Радев, на кабинета " Петков " и на предходни държавни управления може да докара до съдбовни, непоправими последствия, алармират пред живеещи в региона. 

 

От Агенция " Пътна инфраструктура " настояват, че е планувано изкърпване на настилката, а срокът за осъществяване на предоставените действия е 30 септември.
 
Ето какво обаче описа пред камерата на  кметицата на Говедарци Лорита Иванова:

" Много дребна част от пътя бе преасфалтиран. Сега няма средства за нашия път, тъй като той е много, 28 км. От АПИ не постъпват средства за този път, те единствено си избират изпълнителите. Имаме уверението им, че до 30 септември ще бъдат запълнени дупките, за което доста се колебая. Това е следващото заричане, тъй като на 1 юни, когато правихме митинга 4-те села, господин Сачански даде обещание 12 хиляди кв.м. асфалт. Но до този миг, както сами виждате, нищо не се случи ".

 

Хората са възмутени, тъй като заплащат винетки, " Гражданска отговорност " и е безсрамие сами да дават средства за ремонта на рисковия път. Дори и да имат предпочитание, от АПИ не позволяват.

 

" Туристите идват събота и неделя, нашите хора са всеки ден тука. Автобусите се чупят, колите се повреждат. Безхаберието е цялостно! Смело мога да кажа. Никой не мисли за нас ", декларира Иванова. " Искаме легнали служители на реда, тъй като хората, които идват тук, карат с безогледна скорост. Но пътят не е асфалтиран, по какъв начин да ги създадат тези легнали служители на реда? ", прибавя тя.

 

Хората от Говедарци споделят, че пътят не е оправян 40-50 години. 

 

" Въпросът тук е държавен, какъв брой пъти снимаха. А дупките са ужасни! На хората им писна ", споделя жена от Говедарци и добавя: " Хората млъкнаха, тъй като очевидно паричките стопират нещата. И то е в цяла България ".

 

Друг мъж изяснява, че по пътя Говедарци - Мальовица постоянно стават произшествия: " Има доста дупки, изключително при неприятно време като се изпълнят. Движението е доста натоварено, изключително петък, за Мальовица ".

 

Кратерите са с размери от 50 см та до метър необятни. Дупките са и върху остарелия асфалт, и върху новия. Ако има две коли, дъжд или сняг, водачите не могат да преценяват какъв брой са дълбоки дупките, може да се стигне до доста сериозни обстановки - освен с потрошени коли, само че и с потрошени човешки животи. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР