Дупка с размер 55 милиона долара се отваря в бюджета

...
Дупка с размер 55 милиона долара се отваря в бюджета
Коментари Харесай

Дупка с размер 55 милиона долара в бюджета на Ферари

Дупка с размер 55 милиона $ се отваря в бюджета на Ферари за сезон 2023 във Формула 1, заяви racingnews365.com. Причината е раздялата с два от най-важните спонсори на Скудерията, само че информацията надали ще бъде доказана от отбора. По-скоро на презентацията на новия автомобил на 14 февруари ще стане ясно дали въпросните спонсори остават или не.

Първият е крипто компания Velas, като това можеше да се чака предвид на трусовете в света на крипто валутите и банкрутите, блъснали този бизнес. Velas изчезна от листата с сътрудници на Скудерията, като същото се случи и с лоното на компанията за произвеждане на чипове Snapdragon. И двете компании имаха статут на премиум сътрудници на Ферари.

Смята се, че Velas заплаща 30 милиона $ на година, с цел да е сътрудник на Ферари, а Snapdragon - 25 милиона $.
 Не пуснали Ферари на среща на производителите на мотори Не пуснали Ферари на среща на производителите на мотори
В края на 2021 Ферари разгласи дълготраен контракт с Velas, като логото се появи на колите на отбора и на гащеризоните на водачите. Според източник, непосредствен и до двете компании разривът сред тях е настъпил поради нежеланието на Ферари да позволи на Velas да основава NFT изображения, свързани със Скудерията и най-вероятно раздялата ще приключи със съд.
 Дейвид Култард: Вярвам във Ферари! Дейвид Култард: Вярвам във Ферари!
Сривът на света на крипто валутите към този момент взе жертви във Формула 1. Борсата FTX, която беше сътрудник на Мерцедес разгласи фалит през декември и се счита, че отборът, воден от Тото Волф има да получава още 15 милиона $ от компанията.
 Васьор с първо посещаване в Маранело Васьор с първо посещаване в Маранело
Що се отнася до Snapdragon, то се допуска, че раздялата с Ферари е по взаимно единодушие и се чака взаимно изказване по тематиката в близко бъдеще. Компанията-майка на Snapdragon - Qualcomm, неотдавна разгласи огромен взаимен план с Мерцедес, тъй че най-вероятно производителят на чипове ще остане във Формула 1, само че ще работи със Сребърните стрели.
 ФИА отваря пътя за нови тимове във Формула 1 ФИА отваря пътя за нови тимове във Формула 1
Смята се, че тези 55 милиона $ от двете компании образуват една четвърт от бюджета на Скудерията и ще е забавно да забележим дали тези пари ще бъдат обезщетени за сезон 2023 или разликата ще бъде покрита от Ферари.
 Нюи чака по-голяма конкуренция от Ферари и Мерцедес през 2023 Нюи чака по-голяма конкуренция от Ферари и Мерцедес през 2023
Новият началник на отбора Фредерик Васьор стартира работа в Маранело в понеделник и очевидно още първите му дни в тима ще бъдат натоварени.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР