dunavmost.comСтопаните могат да гледат не повече от 50 кокошки и

...
dunavmost.comСтопаните могат да гледат не повече от 50 кокошки и
Коментари Харесай

Забраняват отглеждането на повече от 2 крави и 3 прасета в двора

dunavmost.com

Стопаните могат да гледат не повече от 50 кокошки и 10 зайци за персонална консумация.

Въвеждат нови ограничения за  биосигурност

До две  крави  и три  свине  могат да отглеждат хората в задния си двор. Това плануват промени в  Наредба  № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските условия към животновъдните обекти, препоръчани от земеделския министър  Десислава Танева , пише Труд.

Овцете и козите в персоналните стопанства могат да бъдат до 10 броя, а конете или магаретата – не повече от 2.

Забранява се развъждането на повече от 10 възрастни зайци, петдесет кокошки или други птици, 100 бройлера и над 5 пчелни фамилии. Въвеждат се условия за  свине та, отглеждани за персонални потребности, свързани с установяване на повърхност, фронт на хранене, достъп на хора и  животни , стерилизация и предпазване на тор.

Във фамилните ферми ще могат да се отглеждат до 10 прасета майки и приплодите им, само че не повече от 200 броя прасета общо, плануват още измененията. Въвежда се условие постройките и пространствата за развъждане на прасета да бъдат с нужната площ и да са построени от материали, устойчиви на тежестта и придвижването на  животни те, и с повърхности, подобаващи за разчистване, измиване, стерилизация, дезинсекция и дератизация.

Нова индустриална свинеферма може да се построи на разстояние не по-малко от 10 км от друга такава, а нова фамилна – на 3 км.

При фамилни и индустриални ферми за развъждане на прасета се разписват спомагателни условия, които повишават  биосигурност та. Въвеждат се отстояния за новоизграждащите се обекти, филтри на входа на всяка постройка за промяна на работно облекло, вани за измиване и стерилизация, както и помещение или място на изхода, за разчистване, измиване и стерилизация на транспортни средства, методите за предпазване на фуража и други Въвежда се слагането на мрежа за обезопасяване на всички отвори (прозорци, клапи и др.), гарантираща отбрана от птици, гризачи и инсекти.

Животновъдните обекти ще имат четири месеца от влизането в действие на  разпоредба та, с цел да се приведат в сходство с условията й.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР