Думата „саботаж” стана отново модна за първи път след сриването

...
Думата „саботаж” стана отново модна за първи път след сриването
Коментари Харесай

Защо сме склонни на автосаботаж? - slava.bg

Думата „ саботаж” стана още веднъж фешън за първи път след сриването на соца около новия парламент и съмненията, че първата мощ в него има секрети цели, разнообразни от заявените и преднамерено предложи неприемливи хора за три кабинета, изключително за последния.

Нормалната логика на психиката изисква от нас да одобряваме нещата точно по този метод. Но както всеки знае по персоналния си опит, в действителност постоянно, на процедура неумишлено, а от време на време и напълно откровено и персонално, се подлагаме на автосаботаж – примерно да ядем нещо нездравословно, когато чудесно знаем, че не трябва. Или да отворим хладилника в 2 през нощта. Или да се наливаме, знаейки, че на другия ден – нормално значим делово, ще ни цепи главата.

Избор, който е абсурден, постоянно нездравословен и от време на време дори рисков.

Например, закръглени хора, които години наред се пробват да отслабнат, само че при първата компликация, при първото психическо предизвикателство или делова неудача, вземат решение да се санкционират, като умишлено гълтам голямо количество храна с ясната концепция, че ще си основат още по-голям проблем с тежестта и здравето.

Всеки ден нещо такова вършат всички пушачи, които са изцяло наясно, че навикът им е супер нездравословен за тях самите и за околните им хора, които най-често са изложени на здравен риск, тъй като им димят в очите и в носовете. Но не стопират да го вършат.

Или хора, които нямат работа, доста са закъсали, само че някаква незнайна мощ ги кара преднамерено да закъснеят за изявление във компания, където се търсят чиновници. Почти несъмнено е, че освен това състояние няма и да ги вземат. Но те като че ли преднамерено не бързат, като си споделят: в действителност, тази компания ми е под равнището, аз не съм като всички останали – заслужавам повече, в случай че в действителност ме желаят – ще ме одобряват какъвто съм и по този начин от началото аз ще диктувам нещата. Знаем, че не сме прави, само че жалко и настойчиво следваме неналичието си на логичност.

Тази парадоксална реакция не е присъща единствено на дамите, при които е психическа класика при рискова обстановка на пътя, в която би трябвало да натиснат спирачка, да натиснат педала за предоставяне на още газ.

Какъв е за предоляване на сходен автосаботаж?

Здрав сън, здравословна храна, психическо разтоварване с медитация и осведомителна хигиена, физиологическо разтоварване най-малко с половинчасови разходки всеки ден, а още по-добре с интензивно спортуване минимум 2 – 3 пъти на седмица. При това състояние, даже от време на време да решите, без да знаете за какво, да се автосаботирате, следствията ще се близки до нулата и няма да си навредите нито на здравето, нито на деловата реализация....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР