Думата на 2023 година, според издателство Оксфорд“, е rizz (риз)

...
Думата на 2023 година, според издателство Оксфорд“, е rizz (риз)
Коментари Харесай

Политико: Харизмата на Зеленски е 9 по десетобалната система, на Мецола - 6, тази на Путин е нула

Думата на 2023 година, съгласно издателство „ Оксфорд “, е rizz (риз) – диалект, употребен от поколението Z вместо нормалните думи за обозначаване на харизма и харизматичност. С жаргонното rizz се разказва персона със жанр, сексапил и дарба да притегля и да съблазнява. По-старото потомство би споделило " харизма ", написа " Политико ". Изданието прави ранглиста на модерни политици, оценявайки ги до каква степен са rizz, като даже и им дава оценки по десетобалната система, съобщи Българска национална телевизия.

Володимир Зеленски, президентът на Украйна е оценен с 9 от 10 вероятни точки

Авторите акцентират невероятната му храброст, неговите съдържателни крилати изречения, вдъхновяващи речи, умеенето да танцува. — също така той е част от тренда " short king ". Зеленски беше звезда преди да стане президент на Украйна, и това си проличава, показва " Политико ".

Борис Джонсън, някогашен министър председател на Англия: 7/10

На фона на ексцентричния Джонсън сегашният английски министър председател и Риши Сунак е оценен като човек с " 0 " rizz. Лидерът на лейбъристите Киър Стармър? Напълно НЕхаризматичен! Лиз Тръс (също някогашен министър председател на Великобритания) несъмнено не е Ризз Тръс, счита " Политико ". Найджъл Фараж има малко харизма, само че развратната му същина е толкоз изфабрикувана, че се надушва от километри, написа изданието.

Роберта Мецола, ръководител на Екологичен потенциал: 6/10

Тя може и да няма харизмата на Барак Обама (който е с 10/10), само че Мецола е най-rizz ръководителят на Екологичен потенциал. Да, ръководителят на Европейска комисия - Урсула декор Дер Лайен, има избрани качества на звезда, само че губи по точки поради кръстоносния поход против вълците. (Нейното пони е било раздрано от вълци, и в ролята си на ръководител на Европейска комисия, тя желае да преразгледа статута на вълците като предпазен тип. б.р.).
Според " Политико " ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, в никакъв случай няма да бъде ризз, изключително след Дивангейт (При посещаване в Турция, кресла имаше единствено за него и за президента Реджеп Ердоган, наложи се Урсула декор Дер Лайен да седи в профил, на диван. б.р.)

Еманюел Макрон, президент на Франция: 4/10

Френският президент преди беше доста харизматичен, имаше нещо в неговата самонадеяна усмивка и центристки популизъм, което караше европейците да полудеят по " Юпитер " - по този начин французите със благосклонност назоваха Макрон. Уви, както постоянно се случва, той прелетя прекомерно покрай Слънцето. Първият му своебразен неуспех беше казусът с възпитаник, който го назова " Ману " и последвалото гледище да се обръщат към него с " господин президент ". След този епизод всичко потегли надолу...

Джорджа Мелони, министър ръководител на Италия: 3/10

Премиерът на Италия Джорджа Мелони не може да се похвали с особена харизма. Това, че някой харесва " Властелинът на пръстените ", не го прави готин, се споделя в обявата. През тази година обстановката се утежни, откакто съветски комедианти - телефонни измамници, си направиха смешка с Мелони и се показаха за членове на Африканския съюз. Очакванията към персона, чиито цифрови умения като 20-годишна ѝ печелят прозвището " дребния змей на италианската мрежа " в чат-стаите, въпреки всичко са по-големи.

Олаф Шолц, канцлер на Германия: 2/10

Трудно е да се откри политик с по-малко " rizz " от немския канцлер. Независимо дали изнася тирада пред Бундестага или дава отговор на въпроси онлайн по малкия екран, изражението му е като на движимост експерт-счетоводител над данъчната ви декларация. Ако би трябвало да сме почтени, надали желаете доста харизма от водача на водещата стопанска система в Европейски Съюз, само че въпреки всичко желаете повече в сравнение с от камък, с нарисувано върху него лице, гласи безпощадният коментар на " Политико ".

Владимир Путин, президент на Русия: 0/10

" Вижте, можем да ви кажем, че да водиш непредизвикана и брутална война против съседите си не е харизматично/ризз. Можем да отбележим, че да пускаш режисирани фрагменти на това по какъв начин яздиш кон и ловиш риба без риза, не е ризз. Можем да прибавим, че да си най-хубав другар на водачите на Северна Корея и Иран не е изискан. Но няма потребност. От всички международни водачи, за които се сещаме, Владимир Путин е последният, с който бихме желали да изпием по чаша чай или бира.
Нула rizz за Путин. Следващият! " - безапелационни са от " Политико ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР