Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Марек

...
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Марек
Коментари Харесай

Безобразно съдийство, лош терен и скандален гол костваха на Ботев Пд  II загуба от Марек

Дублиращият тим на Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Марек (Дупница).

Срещата от 30-ия кръг на Втора лига се игра на митичния стадион „Бончук“ в Дупница.

Сблъсъкът сред двата отбора бе тотално засенчен от няколко странични фактора. На първо място бе безобразното съдийство на основния арбитър Стефан Гурков от Сливен, който ощети неведнъж пловдивчани.

Теренът на един от най-легендарните игрища в България също бе в тежко положение. Това оказа помощ на домакините, защото дуелът се трансформира в борба, а „червените“ се приспособиха надалеч по-добре към неравния терен.

Мачът започва във вихрено движение. Още в 3-ата минута пусна отличен извеждащ пас към, който преодоля вратаря и остана на празна врата, само че кълбото отскочи от неравния терен и нападателят стреля неопределено.

Секунди по-късно след центриране отдясно Георги Божилов стреля с глава, а ударът му се отклони от напречната греда. При последвалия корнер топката бе ориентирана непосредствено към вратата и се спря в страничния дирек.

В 17-ата минута Стефан Гурков вбеси „жълто-черните“, отсъждайки фиктивен фаул на вратаря надалеч от неговата врата, а за похлупак реферът сподели и жълт картон на стража. В 22-ата минута Божилов подсети за класата, която има и насочи доста рисков удар, минал на сантиметри от гредата.

Така се стигна до 30-ата минута, в която лиши чисто топката от неприятелски играч, а основният арбитър отсъди фиктивен фаул в центъра на терена. Последваха бурни митинги от страна на „канарчетата“, които не бяха почетени от рефера.

Последва непосредствено осъществяване от нарушаването, което бе в половината на Марек. Вратарят на „жълто-черните“ се намеси доста неубедително и изпусна кълбото, което влетя във вратата за 1:0. Малко по-късно брутално влизане в краката на бе подминато от съдията, който не сподели жълт картон на играча на Марек.

Второто полувреме започва по еднакъв метод и след единствено 120 секунди игра домакините получиха извънредно противоречива дузпа. Топката бе центрирана отдясно, мазета с коляно и топката се допря до ръката му, след което излезе в корнер.

Главният арбитър Стефан Гурков не се поколеба и уточни бялата точка, само че осъществяването на дузпа бе избавено от. Безсилието на съдията взе връх в 51-ата минута, когато Гурков сподели жълт картон на треньора на вратарите на Ботев, макар че рецензиите по негов адрес летяха безспирно и от двете скамейки.

В идващите минути домакините направляваха протичащото се на терена, а Стефан Гурков на няколко пъти ощети „канарчетата“ с неотсъдени корнери, нарушавания и тъчове в интерес на пловдивския тим. В 70-ата минута се измъкна от защитата, само че не съумя да преодолее вратаря.

В 89-ата минута пропусна златен късмет, откакто на няколко метра от вратата насочи слаб удар. В добавеното 5-минутно продължение футбол не се игра, като с изключение на осъществените две смени, аленият картон на Петър Вуцов, състезател на домакините получаваше здравна помощ и вратарят на „червените“ получи картон за бавене на времето.

Това обаче не попречи на основния арбитър да свири края на мача тъкмо в петата минута на продължението. След края на срещата тимът на Ботев пожела да подаде тъжба против съдийството на основния арбитър, който с решенията си скапе конфликта сред „канарчетата“ и един от най-традиционните тимове в българския футбол.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР