ДСБ/Нова Република и Да България представиха позиция относно, намаляването на

...
ДСБ/Нова Република и Да България представиха позиция относно, намаляването на
Коментари Харесай

ДСБ/Нова Република и ”Да България” възроптаха срещу тавана на кешовите плащания

ДСБ/Нова Република и ”Да България ” показаха позиция по отношение на, намаляването на прага за кешови заплащания на 5000 лв., определяйки го за безсрамно лобиране в интерес на банките. " Парламентът одобри на първо четене понижаване на прага на кешовите заплащания от 10 хиляди на 5 хиляди лв.. Това е четвърти опит на ГЕРБ и финансовия министър. Досега разсъдъкът надделяваше и тези скандални промени бяха спирани, само че неналичието на съпротива в Парламента води до такива неуместни обстановки. Това е следващият образец, в който ГЕРБ облагодетелства огромните играчи за сметка на спомагателни разноски за дребния бизнес и елементарния жител ", е общата позиция на двете партии.

Припомнят до какво буха довеели тези ограничения, съгласно тях. Една от тях е, основни спомагателни доходи за банките от такси и комисионни. Друга е увеличение на сивата стопанска система. Хората ще бъдат принудени да откриват сметка в банка за покупка на автомобил. В регионите със едва развита банкова мрежа това ще значи разноски за превоз до друго обитаемо място. Налагането на сходни разноски ще стимулира доста хора да заявяват по-ниски стойности на подписаните покупко-продажби, с цел да си спестят разноски.

" Не стигнаха 3 години на ГЕРБ и финансовият министър да изпълнят закона за акцизите и данъчните хранилища и да инсталират контролни измервателни уреди на производителите на алкохол и цигари. Властта освобождава от надзор " огромните " и ползва все по-рестриктивни ограничения към " дребните " ", възмущават се сините.

В по-слабо развитите стопански райони има и по-слабо развита банкова мрежа. Намаляването на прага за кешови заплащания ще се отрази изключително отрицателно навръх най-бедните райони. Възможностите за правене на бизнес значително ще се затруднят, тъй като да вземем за пример даже седмичното зареждане на магазин е на стойност над 5 хиляди лв..

ДСБ/Нова Република и " Да България " считат, че жителите, които прецизно съблюдават закона ще понесат обилни отрицателни последици спрямо тези, които са склонни да заявяват занижени стойности на покупко-продажбите, тъй като ще бъдат принудени да убеждават другата страна за разкриване на банкови сметки и понасяне на спомагателни разноски.

" Намеса на страната и банките в персоналното пространство на жителите, за които ще се събира информация за множеството покупки. Ако тази информация не се съхранява задоволително деликатно може да се трансформира в обект на противозаконна търговия и съображение за изнудване и тормоз над жители ", изясняват ДСБ/Нова Република и " Да България ".

Призовават депутатите, " които не са се сдружили с монополистите и настояват, че работят за жителите и дребния и междинен бизнес да отхвърлят тези скандални оферти ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР