DS e марката луксозни автомобили на френския автогигант - групата PSA.

...
DS e марката луксозни автомобили на
френския автогигант - групата PSA.
Коментари Харесай

DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

DS e марката първокласни коли на френския автомобилен гигант - групата PSA. Тя стартира като подмарка на Citroën, взимайки вдъхновение и име от легендарния навремето модел - класиката Citroën DS sedan, а през 2014-а година беше отделена напълно като независима марка.

Като такава тя стартира първото си поколение на високотехнологични и високостилни модели през 2017-а с предложението си за дребен кросовър SUV DS 7 Crossback. Към него в този момент се присъединяват моделът DS 3 Crossback, ситуиран в пазарния субкомпактен сегмент и напълно електрическият E-Tense.

DS 3 Crossback е развъртян върху платформата СМР на PSA Group за дребни коли, която ползва и рестилираният модел Opel Mokka X. За модела се предлага гама от бензинови и дизелови мотори с таван на мощноста от 155 к.с. и осемстепенна автоматична трансмисия. Най-интересна алтернатива е, обаче, е електрическият вид E-Tense.

DS 3 Crossback E-Tense идва с електромотор с мощност от 100 кВт/136 к.с., който осигурява спринтиране от място до 100 км/ч в рамките на осем секунди. Акумулаторът е литиево-йонен, естествено е инсталиран в пода и има потенциал от 50 кВтч. Това осигурява на машината пробег с едно зареждане от над 300 км. Пълното презареждане става за пет часа, а бързото до 80% за половин час при потреблението на бързозарядна станция.



С DS 3 Crossback се продължава марковата традиция на авангардност в стила и модерност в интериора. Дизайнерите са използвали самоотварящи се дръжки, които разпознават ключа на притежателя в радиус от към метър и половина. Случва се и противоположното – дръжките се прибират и колата се самозаключва, когато собственикът се отдалечи от нея с ключа си.

Невероятно подробното третиране и изпълнение на детайлите е било винаги приоритет при колите DS, изключително що се отнася до интериора. Стилът му е елегантен, централната подпора е стилна, включва контролера на предавките и еректронната ръчна спирачка.

Налице са отдалечено зарядно за смартфон, многочислени дребни размери за дребни неща и необятна плъзгаща се опора за ръцете сред двете предни седалки. Естествено, налице е цифров инструментален панел, огромен сензорен екран на инфотейънт системата и хед-ъп дисплей.

Сред електронните помощници на лидера са адаптивен круз-контрол, разпознавен на пътните знаци, автоматизирано екстренно спиране, автоматизиран паркинг-асистент и много други.

Конкуренти на новата френска кола са Audi Q2, BMW X2, Mini Countryman и Lexus UX, само че никой от тях не предлага изцяло електрически вид. Продажбите на колата ще започват през следващата година, първо в типимните за малката пазари.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР