Дрю Пъркинс, главен изпълнителен директор на Mojo Vision, лично тества

...
Дрю Пъркинс, главен изпълнителен директор на Mojo Vision, лично тества
Коментари Харесай

Mojo Vision разработи контактни лещи с добавена реалност

Дрю Пъркинс, основен изпълнителен шеф на Mojo Vision, персонално тества преди две седмици Mojo Lens - първообраз на умна контактна леща, способна да поддържа добавена действителност. Това става най-малкото портативно устройство с такива функционалности и има всички шансове най-сетне да изтласка от пазара слушалките с добавена действителност, които по този начин и не съумяха да станат известни. Mojo Vision към този момент са получили контракти за създаване на новото приложение за своите лещи.

Това устройство има най-малкия екран на планетата - MicroLED екран с диаметър единствено 0,5 мм. Изчислителната мощ се обезпечава от 5 GHz ARM Core M0 чип, на корпуса на лещата са съумели да слагат радиомодул и набор от акселерометри, а жироскопи управляват позицията на очите от тялото на обектива.

Всъщност целият надзор се основава на разбора на придвижването на очната ябълка и смяната във формата на зеницата - не е належащо да натискате никакви бутони. Mojo Lens е оборудван с микро-батерия от медицински клас, която обезпечава един ден работа с едно зареждане, а презареждането е безжично.  

Функционалността на лещите към момента се създава. На този стадий те могат да подават облици на екран и отчасти да поправят изображението за хора със зрителни увреждания. Посочва се, че лещите не пречат на естественото зрение и са предопределени за всекидневно носене.

Производителят Mojo Lens ги нарежда като незабележим асистент за всички случаи от всекидневието, само че признава, че потреблението на лещи ще бъде лимитирано до медицинските условия за това. Все още нищо не се знае в какъв интервал те ще бъдат пуснати на пазара. Цената на Mojo Lens ще подхожда почти на цената на висок клас смарт телефон.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР