Дрязгите между кандидата за президент Лозан Панов и подкрепящата го

...
Дрязгите между кандидата за президент Лозан Панов и подкрепящата го
Коментари Харесай

Лозан Панов отново нападна Христо Иванов

Дрязгите сред претендента за президент Лозан Панов и подкрепящата го за поста " Демократична България " стават все по-шумни преди изборите в неделя. Преди ден Панов, който е в отпуска като ръководител на Върховния касационен съд, както и с лидера на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов през днешния ден му отговори, като разгласи, че " в случай че сме желали да се прегърнем с Българска социалистическа партия, имахме два Народното събрание, в които да го създадем. За диалог и за конституционно болшинство сътрудник е всеки вероятен народен представител. Ако докараме ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт по какъв начин ще го назовем това? " Демократична България " има доста ясно оповестени цели и без правосъдна промяна няма да влезем в никаква настройка. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и Движение за права и свободи да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта ".

Въпреки острите думи, които Панов през днешния ден още веднъж разгласява на формалния си профил във Facebook, Христо Иванов не се отхвърли от него и сподели пред Българска национална телевизия, че дясното обединяване го поддържа поради " неговата потвърдена самостоятелност ".

Според него България е обречена на обединения и главната задача е да се сътвори работещо болшинство в Народното събрание.

" Ако желаеме да избегнем риска от свръх централизация на власт в президентството, който и да е президент, има един единствен метод и това е мощен парламент. Правителство, което си поеме ролята и стартира да си прави работата. Правителство без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тогава, който и да е идващият президент, ще се върне към ролята си ", счита Иванов.

Днес Лозан Панов написа нов статус във Facebook, в който разказва своята битка против ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия във Висш съдебен съвет и против Иван Гешев. Пишейки за себе си в трето лице, той се показва като нелоколебим отшелник и герой, търсил поддръжка и в чужбина. След като през вчерашния ден упрекна Демократична България, че ще се коалира с Българска социалистическа партия, през днешния ден Панов упреква Христо Иванов, че не е откровен герой против Иван Гешев, тъй като не се изправил лице в лице против него в Народното събрание. Панов има поради лятната поява на Гешев в правосъдната комисия в Народно събрание. Христо Иванов не беше там, тъй като не беше член на комисията. 

 

КЪСАНЕ НА РИЗИ

" Виждам, че цялата ни " демократична общественост " къса ризи, ведно с другите дето ни грабиха безнаказано толкоз години, че Лозан Панов е задължен да замълчи. Мълчаливата акция, в която участвах, ми припомня още веднъж за тези времена, в които на сцената нямаше други искащи и единствено аз говорех, а след всяка дума, режимът се впрягаше да ме смачка, с цел да послужвам за наставление на всички.

Няма да мълча, уважаеми " демократи ", тъй като моето място не е в групата на страхливците. Не чух нито едно политическа мощ да сложи като изискване за бъдещо ръководство, контролът над основния прокурор. Поведението на господин Гешев демонстрира задоволително ясно, че по никакъв метод не се усеща заплашен както от новите, по този начин и от старите герои на политическата ни сцена. И по какъв начин да се усеща откакто водачът на политическата мощ, която най-вече " дъвче " тази тематика години наред, при опцията да се сблъска с него в българския парламент - там, където има максимален смисъл това да се случи - той просто избяга ", написа в четвъртък Лозан Панов още веднъж в дълъг пост във Facebook.

" На " демократите ", които следва да ме атакуван, броейки думите ми в изборни гласове, ще се наложи да кажа, че „ царят е гол “. На гласоподавателите пък ще кажа, че мълчанието и подмолните сделки, с които години наред ни мамеха, доведоха до това омерзение от политиката.

Казвам всичко това с помощта на целия опит, който натрупах по върховете на държавната власт, до момента в който „ угоените паяци “ ме хапеха крепко, противоотровата ми беше да не мълча. Само от Вас, драги другари, зависи дали ще им позволим и през идващите пет години да се вихрят безнаказано и безспир ", приключва претендентът за президент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР