Дружеството е сключило и 30-годишно споразумение да плаща на Reuters

...
Дружеството е сключило и 30-годишно споразумение да плаща на Reuters
Коментари Харесай

Консорциум, воден от Blackstone, купува мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters

Дружеството е сключило и 30-годишно съглашение да заплаща на Reuters News минимум 325 млн. $ на година за новините и публицистичното наличие

Още по тематиката
Blackstone договаря да купи мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters

Сделката би оценила подразделението на 20 милиарда $
30 яну 2018
Toshiba поема цялостния надзор над Westinghouse

Бъдещето на американското нуклеарно звено остава под въпрос
3 окт 2017
Сделките на фирмите за частни вложения доближиха следкризисен връх

Мегасделките способстват за 25% растеж при вложенията
1 окт 2017 Консорицум, воден от Blackstone, се контракти да купи мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters, съобщи Bloomberg. Сделката прави оценка целия финансов бизнес на 20 милиарда $, като това е най-голямото изкупуване на капиталовата компания от десетилетие насам. Канадският пенсионен фонд и суверенният фонд на Сингапур ще влагат взаимно с Blackstone, с цел да придобият 55% от бизнеса. Thomson Reuters ще резервира 45% от подразделението си.

" Имаме удоволствието да си сътрудничим с Thomson Reuters, с цел да продължим да разрастваме финансовия и рисковия бизнес ", споделя в изказване Джо Барата, световен шеф на Blackstone. " Това е значима договорка за Blackstone и нашите капиталови сътрудници ", добави той.

Целият финансов и рисков бизнес се прави оценка на към 20 милиарда $, като се състои от акции за 7 милиарда $ и дълг за 13 милиарда $. Компанията ще употребява парите за погашение на дълг, основаване на нова независима компания, гонене на органически напредък и сливания, придобивания и назад изкупуване на акции.

Според изказването сдружението е сключило и 30-годишно съглашение да заплаща на Reuters News минимум 325 млн. $ на година за новините и публицистичното наличие.

" Силните взаимоотношения на Blackstone в региона на финансовите услуги и дългата и сполучлива история на корпоративните партньорства ще оказват помощ на финансовото поделение на Thomson Reuters да дава нови и новаторски артикули и услуги ", сподели Джим Смит, президент и основен изпълнителен шеф на Thomson Reuters.

Очаква се договорката да завърши през втората половина на 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР