Дронове, които според Кремъл са били изстреляни от Украйна, навлязоха

...
Дронове, които според Кремъл са били изстреляни от Украйна, навлязоха
Коментари Харесай

Дронове прелитат над Русия: Путин затяга контрола на границите

Дронове , които съгласно Кремъл са били изстреляни от Украйна , навлязоха надълбоко в съветската територия , в това число един, който се приближи на 100 км от Москва, сигнализирайки за пробиви в съветската защита. В резултат на това президентът Владимир Путин подреди да се ускори отбраната на границата , написа „ APNews “.

Високопоставени лица обявиха, че дроновете не са предизвикали пострадвания и не са нанесли обилни вреди , само че офанзивите, осъществени в понеделник вечерта и през вчерашния ден сутринта, повдигнаха въпроси по отношение на съветските отбранителни качества повече от година след пълномащабната инвазия на страната в прилежаща Украйна. Самата Украйна отхвърли обвиняванията , че е виновна за тези и предходни офанзиви и саботажи, като в същото време посочи правото си да поразява цели в Русия.

Въпреки че в речта си от съветската столица Путин не загатна никакви съответни набези, мненията му бяха отправени часове откакто безпилотните самолети бяха ориентирани към няколко региона в Южна и Западна Русия. Властите затвориха въздушното пространство над Санкт Петербург в отговор на това, което съгласно някои данни е било дрон. Междувременно през вчерашния ден няколко съветски малките екрани излъчиха предизвестие за ракетно нахлуване , за което управляващите оповестиха, че евентуално ще бъде осъществено благодарение на хакерска офанзива.

Според локалните съветски управляващи офанзивите с дронове са били ориентирани към райони в Русия , ситуирани по границата с Украйна и по-навътре в страната . Един от дроновете е паднал покрай село Губастово , което се намира на по-малко от 100 км от Москва, заяви в онлайн изказване Андрей Воробьов, губернатор на района към съветската столица. Безпилотният аероплан не е нанесъл вреди, само че евентуално е бил ориентиран към обект от гражданската инфраструктура, разкри още той. Снимките на машината демонстрират, че това е дребен модел украинско произвеждане с разгласен обхват до 800 километра, само че без опция за преместване на огромен товар от експлозиви.

Вчера сутринта съветските сили са свалили още един украински дрон над Брянска област , заяви локалният губернатор Александър Богомаз в своя обява в Telegram. В понеделник вечерта три безпилотни самолета са били ориентирани и към съветската Белгородска област , като един от тях е прелетял през прозорец на апартамент в столицата, осведомиха локалните управляващи. Областният шеф Вячеслав Гладков съобщи, че дроновете са нанесли незначителни вреди на здания и коли.

Руското министерство на защитата разгласи, че Украйна е употребила дронове, с цел да нападна обекти в региона на Краснодар и прилежаща Адигея . Изявлението гласи още, че дроновете са били свалени сполучливо , като един от тях се е разрушил в поле, а различен се е отклонил от траекторията на полета си и е пропуснал обект, който е трябвало да нападна.

В Украйна четирима души са починали , а петима са били ранени през вчерашния ден при подновяването на съветския обстрел против южния украински град Херсон , заяви в Telegram регионалният шеф Олександър Прокудин . 68-годишен мъж също е умрял при обстрел против град Купянск , град в североизточната част на Харковска област в Украйна. Най-ожесточените бойни дейности не престават да се водят в източните региони на Украйна, където Русия желае да откри надзор над всичките четири провинции, които нелегално анексира през септември. Украински управляващи настояват, че съветските сили са разположили в тези региони спомагателни войски и съоръжение , в това число най-новите бойни танкове Т-90.

Във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за поддръжката за Украйна и изрази вяра за тяхната поддръжка при възобновяване на страната след войната. Лидерът означи също, че страната е изправена пред „ колосална задача “ да възвърне стотици хиляди разрушени обекти, в това число цели градове, промишлености и производства.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР