Дронът Pterosaur влезе в ролята на базова станция за мобилни

...
Дронът Pterosaur влезе в ролята на базова станция за мобилни
Коментари Харесай

Дронове осигуряват мобилна връзка за наводнените в Китай


Дронът Pterosaur влезе в ролята на базова станция за мобилни връзки
(снимка: MyDrives)

Министерството на изключителните обстановки на Китай употребява по необикновен метод дроновете – като опция на мобилните базови станции в регионите на провинция Хенан, потърпевши от наводненията, стана ясно от изявления в обществената мрежа Weibo.

Безпилотният уред Pterosaur-2H размени пропаднала базова станция в продължение на няколко часа, осигурявайки мобилна връзка на доста от потърпевшите от бедствието, заяви MyDrives.

На 21 юли министерството незабавно изпрати безпилотната платформа за връзки Pterosaur до покрайнините на градската агломерация, която беше наранена от пороен дъжд и следващо наводняване, оставило стотици хиляди хора без връзки.
още по тематиката
След 4,5 часа полет, в 18:21 ч. локално време платформата дойде на местоназначението си и, оставайки във въздуха, обезпечи на локалното население мобилни връзки. Техническите благоприятни условия на дрона му разрешават да покрие със сигнал повърхност от към 50 кв. км.

Към 8 часа вечерта дронът обезпечи връзка на 2572 консуматори, ширината на информационния канал беше повече от 100 мегабита, а в пика на потребление 648 консуматори бяха свързани по едно и също време.

Според известия в китайските медии, популацията е получавало своевременни сигнали за обстановката и е употребило спешни линии, до момента в който се възвърне общоприетата връзка.

В среда, където по-голяма част от популацията няма достъп до сателитни връзки и електричество, заради наводненията, подобен необикновен метод за обезпечаване на мобилни връзки се оказа оптималното решение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР