Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, отнема

...
Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, отнема
Коментари Харесай

Води до ужасни халюцинации и липса на ориентация: Новата дрога с фентанил вече е на пазара в България

Дрога, примесена с фентанил – синтетичен аналог на хероина, лишава живота на наркозависими във Варна. По неофициална информация от два центъра за лекуване на зависимости, единствено за седмица във Варна са умряли 10 души след приложимост на този опиат.

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, което е 5000 пъти по-силно от метадона, само че и доста по-евтин синтетичен артикул. Предозирането води до сигурна гибел, защото блокира дишането. По наша информация на пазара се предлага всякаква дрога, примесена с фентанил – за инжектиране, за поемане, гелове за мазане и таблетки.

Според Павел Павлов, шеф на центъра за лекуване на зависимости " Само през днешния ден " във Варна с изключение на с хероин, дилърите смесвали фентанила с амфетамини и марихуана, което води до смяна на въздействието им върху мозъка, само че и до доста съществени проблеми за хората, които са ги употребявали.

" Сблъсквали сме се с доста случаи на така наречен " друсана трева " - " напръскана " с метанфетамини или с фентанил ", сподели Павлов. " Употребата им по този метод води до ужасни положение - цялостна неспособност за ориентировка, съпроводена с доста мощни халюцинации. Хората мислят, че пушат трева, а в действителност става дума за нещо напълно друго - в доста случаи даже за изцяло незнайни субстанции ", изясни той пред Българска национална телевизия. 

По думите му наркотичната примес е хиляди пъти по-силна от хероина и използването ѝ е смъртоносна.

" Дойче Веле " през 2020 г предизвести, че подобен опиат навлиза в Европа, към този момент е реалност в България, съобщи Павлов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР