Древногръцкият лечител Хипократ призовавал да се яде мед всеки ден.

...
Древногръцкият лечител Хипократ призовавал да се яде мед всеки ден.
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядем мед всеки ден

Древногръцкият врач Хипократ призовавал да се яде мед всеки ден. Този артикул може да обезпечи отлична отбрана на тялото ви. Но не би трябвало да прекалявате, задоволително е да хапвате по една чаена лъжичка мед всеки ден.

Медът укрепва имунната система

Медът съдържа огромно количество витамини, флавоноиди и фолиева киселина, които имат противопаразитни и антимикробни свойства, а също по този начин оказват помощ в битката с вирусите и форсират процеса на излекуване.

Влияе удобно на сърцето и кръвоносните съдове

Антиоксидантите, включени в меда, оказват помощ за понижаване на равнището на „ неприятния “ холестерол, предотвратяват образуването на атеросклеротични плаки и възстановяват кръвния поток.

Облекчава стомашните проблеми

Притежавайки мощен дезинфекционен резултат, медът лекува рани на стомашната лигавица, облекчава киселините и гаденето.

Укрепва нервната система и облекчава нервното напрежение

Медът съдържа захар и при похапване се отделя хормона серотонин, който е виновен за положителното въодушевление. Той от своя страна се трансформира в мелатонин, който обезпечава първокласен и здравословен сън. Медът също по този начин оказва помощ за разпределяне на мускулите и облекчение на напрежението.
мед

Подобрява положението на кожата

Медът е страховит антиоксидант, който е превъзходен за елиминиране на токсините от тялото, които постоянно са причина за запушени пори и акне. А антибактериалните и противовъзпалителни свойства на меда са ефикасни в битката със зачервяването на кожата и всички типове обриви.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР