“Националните теми вземат превес върху върху европейските теми и това

...
“Националните теми вземат превес върху върху европейските теми и това
Коментари Харесай

Теодор Славев: Националните теми изместиха европейските в кампанията

“Националните тематики вземат превес върху върху европейските тематики и това е реалност. Ние не разясняваме общоевропейски политики, ние разясняваме България в Европейския съюз, все едно чакаме нещо да получим, било то еврозона или Шенген. И двете тематики са извънредно важниот национално значение, т.е. то е значимо какво страната ще направи тук, с цел да може да се реализира Шенген и еврозоната, само че накъде отива Европейският съюз, най-малко оттам, което тече по медиите, няма (бел. ред. - дебат) ”.

Такова мнение изрази в ефира на Дарик и предаването “Кой Говори ” пполитологът Теодор Славев. Тойкоментира и, за коитопо-късно от “Продължаваме смяната ”потвърдиха, уточнявайки, че изявленията са “извадени от подтекста ”. Според политическия анализатор сходни диалози се водят във всяка една партийна централа.

“Всяка политическа централа прави тази скица или неофициални дарения. Това са декларациите, с които някой подарява на политическа партия, от време на време се прави от членове. Имаше доста репортажи и следствия на публицисти преди време за хора, които не знаят, че са донори, взимат им данните и това, с цел да се потвърдят публични приходи в компанията ”.

В отговор на въпроса допустима ли е практиката, Славев отговори, че не е, само че са нужни законодателни промени.

“Важно е да се види защо се употребява тези пари откакто са официализират, дали са за пазаруване на медийни пакети, дали са за пазаруване на гласове, дали са за образуване на събития, в случай че забележим докладите на партиите най-вече отиват за медии, доста по-малко отива за образуване на събития ”, разяснява Слаевев.

Изтеклите записи би трябвало да бъдат тествани, разяснява още политологът и обърна внимание, че казусът най-много повдига въпросаза публичността и прозрачността на финансирането на политическите партии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР