Древните гърци са считали, че морската сол лекува 100 болести.

...
Древните гърци са считали, че морската сол лекува 100 болести.
Коментари Харесай

Да излекуваме синузита с морска сол. Плюс още 10 състояния, които облекчава

Древните гърци са смятали, че морската сол лекува 100 заболявания. Днес науката е потвърдила безспорното ѝ благотворно въздействие върху здравето, косата и кожата, както и изгодата ѝ при лекуването на редица болести. Богата на детайли и минерали, тя е на ниска цена, наличен и натурален естествен лек за редица положения, освен това без странични резултати.
Синузитът е едно от болесттите, на които морската сол оказва чудотворно въздействие. Възпалението на околоносните кухини, остро или хронично, и подбудените от него тежест, главоболие, болежка в очите, хрема и други недоволства може да облекчите с компрес с морска сол. Рецептата е национална и потвърдила полезността си във времето. За нея се нуждаете от шепа морска сол, затоплена във фурната, и завързана в забрадка. Така полученият комрес се  държи на челото, покривайки и носа, до момента в който изстине. Бабините предписания имат и актуален вид – солни стаи в модерните СПА центрове, в които може да релаксирате в помещение с отпускащ интериор, чиито под е затрупан с морска сол в композиция с разнообразни ароматни масла. Престоят в сходна солна стая е потребен освен за синузит, само че и за заболявания на дихателната система, бронхит и проблеми с белия дроб, както и за цялостното подсилване на организма.
За мощна имунна система
Вътрешният банкет възвръща електролитния баланс и оказва укрепващо деяние върху имунната система, помагайки ѝ да се оправи с разнообразни заболявания, вируси и алергии.
Против неприятен холестерол
Лъжичка дневно, добавена в ястията вместо елементарна сол, снижава равнищата на неприятния холестерол в организма.
Помага да се отдалечим от остеопорозата.
За по-стройно тяло
 Какво може да каже косата за вашето здраве? Какво може да каже косата за вашето здраве?
Общоприето е, че качеството и външният тип на косата зависят единствено от избрани операции или външни фактори. При деликатен разбор о...
Добавена към водата във ваната, тя оказва помощ на организма да се освободи от непотребните и арестувани течности и по този начин прави фигурата по-стройна. Влияе благотворно и на кожата, и на косата, изключително на мазната, оставяйки я обемна, мека и пречистена. Уместна е използването ѝ и като домакински ексфолиант.
При проблеми с кръвното налягане
Ниското кръвно предизвиква сериозен дискомфорт и нетрудоспособност. Приемът на лъжичка сол, разтворена във вода, го възстановява и усъвършенства тонуса.
При болно гърло
Гаргара с две лъжици сол, разтворена в чаша топла вода, лекува възпаленото гърло и улеснява преглъщането.
 Какво ще се случи със зъбите ви, в случай че не сменяте постоянно четката си? Какво ще се случи със зъбите ви, в случай че не сменяте постоянно четката си?
Учени от Манчестърския университет се заели да схванат какво ще се случи, в случай че не сменяме четката за зъби на всеки три месеца. Оказало...
Успокоява нервната система.
Баните с нея чистят токсините от тялото.
Поставена в топла вана, морската сол оказва помощ за лекуване на редица кожни болести – псориазис, невродермит.
Облекчава остеохондрозата, ревматизма и проблемите със ставите.
Ако не съумеете да отидете на море, поканете морето вкъщи и почувствайте благотворното въздействие на солта за вашето здраве и хубост.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР