Дрехи са горели в стая на слабовиждащ човек в дома

...
Дрехи са горели в стая на слабовиждащ човек в дома
Коментари Харесай

Пожар горя в дома за възрастни хора в кв. „Горна баня“

Дрехи са горели в стая на слабовиждащ човек в дома за възрастни хора в столичния квартал „ Горна баня “ тази заран. Информацията удостовери пред БГНЕС шефът на дирекция ”Социални услуги за деца и възрастни “ в Столична община Минка Йовчева.

Тя сподели, че хората са били изведени от вкъщи и увери, че няма потърпевши при пожара. За по-голяма сигурност и успокоение на околните, мъжът, в чиято стая е зародил пожарът, е закаран за обзор в болнично заведение. Той е без изгаряния и заплаха за живота. Останалите хората в дома също са били прегледани от доктор, с цел да са спокойни за своето здраве. Йовчева сподели, че шестимата възрастни са преместени в други стаи, защото крилото е наводнено след намесата на пожарникарите и е негодно за живеене. Тя разгласи още, че тази година е плануван и главен ремонт на крилото в дома.

От полицията споделиха, че сигналът за случая е подаден малко след 9 часа. Незабавно към мястото на случая са изпратени четири пожарни автомобила, автомеханична стълба и медицинския екип на СДПБЗН. Пристигналите на ул. „ Обзор “ огнеборци открили, че пожарът е в стая на втория етаж, в резултат на което постройката е била мощно задимена. Предприети са дейности за извеждане на жителите на дома, множеството от които трудноподвижни, както и личният състав на общественото заведение.

По данни на Министерство на вътрешните работи огънят е бил сподавен към 10 часа, а в постройката е осъществено отдимяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР