Дребни кражби или детайлно изпипани обири, банкови измами или нападения

...
Дребни кражби или детайлно изпипани обири, банкови измами или нападения
Коментари Харесай

10-те най-глупави престъпления в САЩ

Дребни обири или детайлно изпипани кражби, банкови измами или набези над хора, лишаване на идентичност или даже на човешки живот… Така звучат най-често употребяваните изрази в полицейските сводки и престъпната хроника на международните новинарски излъчвания.

Извършителите на някои от закононарушенията и техните подбуди биват разкрити за часове. Други остават цялостна тайнственост и завършват виталния си път в архивите на “студените досиета ”, скривайки истината от любопитните очи на обществото.

Има незаконни действия обаче, които ще се помнят дълго, като най-глупавите закононарушения в света. Ето 10-те водачи в класацията на Съединени американски щати.


10. В Янктън, Северна Дакота, жена е задържана, до момента в който участвала на колекция на бойскаутите, в която взел участие доведеният и наследник. На събитието се провеждала проява на куче-търсач на опиати. След като кучето се разходило из публиката, се доближило до дамата, подушило дамската й чанта и почнало да лае. Полицаите разкрили торбичка с марихуана вътре.

9. В Колорадо Спрингс млад мъж влезнал в дребен квартален магазин с пушка в ръка и изискал всички пари от касата. Докато взимал торбата с плячката си, крадецът мярнал бутилка уиски и изискал и тя да му бъде дадена. Тук обаче отговорът на касиера бил изрично “Не! ” с претекста “Защото не съм сигурен, че имате навършени 21 години ”. Последвал къс спор за точната възраст на обирджията, а в отбрана на истината той извадил портфейла си и подал на продавача шофьорската си брошура. След като се убедил в навършените 21 години касиерът му връчил бутилката скоч. Крадецът сграбчил торбата и побегнал на открито, а магазинерът умерено се обадил в полицията и издиктувал трите имена и адреса на обирджията. Арестували го 2 часа по-късно – мъртво пийнал в личния му дом.

8. Жена оповестила първокласната си кола за открадната. Докато описвала марката, модела и отличителните белези на автомобила, загатнала, че в него има мобилен телефон и продиктувала номера му. Полицаят, работещ по случая, позвънил на номера и за изненада насреща му вдигнали. Той се показал за покупател, който сега чете публикация в локалния вестник. Уговорил си среща с крадеца да купи колата и когато той се явил на уреченото място, бил мигновено задържан.

7. Млад мъж от Сан Франциско влезнал в клон на Bank of America с желание да го обере. Седнал на една от пейките и на бланка на банката, с голям брой правописни неточности, написал: “Това е грабеж, сложете всички пари в тази торба. ” Наредил се на опашката и зачакал. Изведнъж обаче изпитал мощно терзание, че някой може би го е видял, до момента в който написа бележката и взел безапелационното решение да смени банката. Излязъл от Bank of America, пресякъл улицата и влезнал в Wells Fargo. Наредил се на опашката и когато пристигнал неговият ред, подал бележката на касиерката. Тя първо се възмутила на правописните неточности, след което умерено му обяснила, че не може да извърши желанието му, защото то е написано върху бланка на Bank of America. Предложила му и две варианти – или да напише нова записка на бланка на Wells Fargo, или да се върне в Bank of America. Разочарован крадецът излязъл от офиса и се върнал назад в Bank of America. През това време касиерката се обадила в полицията и на опашката в банката “обирджията ” бил задържан.

6. Моторист бил засечен от радар за превишена скорост. Скоро по-късно получил санкция по пощата на стойност 50 $, а квитанцията била съпроводена със фотография на нарушаването. Вместо да заплати наказването си обаче, той върнал в отговор до полицейското ръководство фотография на 50-доларова банкнота. На идната седмица получил ново писмо от полицията. В плика имало… фотография на белезници. Още на идващия ден мотористът платил санкцията си.



5. По време на дело за владеене за опиати в Понтак, Мичиган, подсъдимият Кристофър Янсел, твърдял, че карцерът му е недействителен, тъй като е претърсен без заповед. Прокурорът обаче го контрирал, че заповед не е нужна, защото издутината на якето му изглеждала по този начин, като че ли той носи огнестрелно оръжие. “Глупости ”, възразил обвиненият. И защото Кристофър бил със същото яке, като в деня на ареста, той го свалил и го подал на съдията. Правозащитникът го поел, опипал подутината, бръкнал в джоба и вътре намерил… пакетче кокаин. Смял се толкоз мощно, че се наложило да вземат 5 минути спиране, с цел да успее да се съвземе.

4. В Оклахома сити Денис Нютън бил в съда по обвиняване във въоръжен обир на магазин. Всичко вървяло добре, до момента в който шефът на магазина не почнал да дава показания против него. Изведнъж Денис скочил от мястото си и се разкрещял “трябваше да ти пръсна главата ”. Секунди по-късно, осъзнавайки личната си нелепост, той добавил “ако бях направил обира ”, само че към този момент било прекомерно късно. На журито лишило 20 минути да го осъди на оптималната 30-годишна присъда.

3. Двадесет и една годишният Гайтлан от Детройт минавал около два патрула, които били спрели и разяснявали на децата от квартала по какъв начин работи оборудването на полицейската кола. Гайтлан се заинтригувал и задал въпрос, а един от чиновниците на реда го помолил да се легитимира с някакъв персонален документ. Младежът подал шофьорската си брошура, служителят на реда въвел номера й в системата и още в същия миг станало ясно, че Гайтлан е търсен за въоръжен обир, осъществен преди 2 години. Арестували го и го изпратили в пандиза в Сейнт Луис.

2. Двама обирджии от Мичигън влезнали в музикален магазин, размахвайки револвери. Първият извикал: “никой да не мърда ”. В този миг обаче неговият съизвършител направил внезапно придвижване, първият престъпник се обърнал и го прострелял.

1. В град Шарлот, Нова Каролина, юрист си поръчва кутия пури (24 броя) – доста необичаен тип и доста скъпи (15 000 $ кутията). След като доставката идва, той побързал да ги застрахова, като полицата била против кражба и всевъзможен тип естествени бедствия, в това число пожар. За към месец юристът изпушил пурите и завел иск против застрахователната компания. В него той обяснил, че пурите били окончателно изгубени “в серия от дребни пожари ” и настоял застрахователят да му изплати загубите. Компанията естествено отказала, основавайки се на очевидните аргументи, че клиентът им самичък е изконсумирал пурите си и то по допустимо най-популярния метод – изпушил ги е. Въпреки това юристът съумял да потвърди изказванието си и спечелил делото! Вместо да губи време и пари в дълги процедури по обжалване обаче, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на юриста 15 000 $, с цел да покрие “загубата ” на неговите толкоз скъпи пури.

След като юристът осребрява чека, застрахователната компания пуска недоволство против него в полицията. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната лавица и адвокатското удостоверение от предходното дело. Адвокатът бил разгласен за отговорен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество. Съдът му определил наказване от 24 месеца затвор и 24 000 $ санкция.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР