Дразнят ли ви шумовете на видеокартата? Бученето на вентилаторите? Не

...
Дразнят ли ви шумовете на видеокартата? Бученето на вентилаторите? Не
Коментари Харесай

Заради шума геймър реши да охлади видеокартата RTX 3080 с голям меден къс и шест радиатора

Дразнят ли ви шумовете на видеокартата? Бученето на вентилаторите? Не е проблем, един геймър е намерил „ забавно “ решение – просто би трябвало да прикрепите дузина радиатори към графичния процесор.

Историята на модифицирането на графичните процесори е дълга и богата и постоянно се „ подхранва “ от нови опити. Поредната концепция за пасивно изстудяване на GPU не може да се назова истинска, само че потребителят на Reddit под името Everynametaken9 е решил да излезе отвън рамките на нормалните решения. Той е сложил към 10 разнообразни радиатора към графичния процесор в името на разсейването на топлината с „ нулев звук “. Както и да задоволи личното си любознание. Човек може да се запита по какъв начин въобще е допустимо това, като се имат поради физическите характерности на видеокартата. И в действителност, потребителят е направил някои модификации. По-конкретно, инсталирал е великански меден нагревател и е завинтил към него няколко общоприети радиатора. Пасивни радиатори за CPU.

Въпреки че дизайнът наподобява впечатляващо, най-малко от позиция на един не толкоз удобен опит, той няма практическа изгода. Самият създател на обявата споделя, че няма задоволително компактен контакт сред медта и радиаторите, което прави разсейването на топлината извънредно неефективно. Освен това различен проблем е, че е невероятно да се конфигурира такава видеокарта на дънната платка – поради тежестта тя просто ще я счупи.

Хипотетично е допустимо да се развие тази концепция и да се получи нещо, което в действителност работи, само че за това ще са нужни персонализирани решения, способни да трансферират дейно топлината от горещото ядро и да я разсейват по радиаторите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР