Драстично са се увеличили кражбите на скъп алкохол от хранителните

...
Драстично са се увеличили кражбите на скъп алкохол от хранителните
Коментари Харесай

Кражбите на скъп алкохол от магазин в Русе са ежедневие

Драстично са се нараснали кражбите на безценен алкохол от питателните магазини в Русе, заяви Българска национална телевизия. Според камерите за наблюдаване в обекта - множеството от причинителите са младежи.

От магазина даже са се принудили да залепят фотоси на крадците на входовете си.

Кражбите са съвсем всекидневие, изясняват чиновници те и прибавят, че по тази причина към този момент на всички места има видеокамери - и в хипермаркетите, и в кварталните магазини.

20-годишен юноша е в ареста поради кражба

Обикновено кражбите ставали вечер, когато хората се прибират от работа и в магазините има повече хора.

Крадците посягали към разнообразни артикули - дали за лична консумация или с цел да ги продадат. При един от последните случаи жена се пробвала да открадне бутилка алкохол за 75 лв..

Повечето продавачи и шефове на магазини обаче споделят, че стигне ли се до полиция, процедурата е тромава, а постоянно по-късно няма и резултат. По закон, в случай че вредата е под минималната работна заплата, наказването може да бъде пробация или санкция до 300 лв..

По думите на шеф на магазин, към този момент има заведени каузи, само че няма резултат, а кражбите не престават. Затова са стигнали до решението да разлепят фотосите на крадците с предизвестие, както за тях самите, по този начин и за клиентите си с надпис "Вие не сте мечтани тук ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР