Драстично намаление на наградните фондове ще бъде новата реалност за

...
Драстично намаление на наградните фондове ще бъде новата реалност за
Коментари Харесай

Фелисиано Лопес: Играчите трябва да разберат, че ще има значително понижение на наградните фондове

Драстично понижение на наградните фондове ще бъде новата действителност за тенисистите, когато сезонът бъде възобновен, счита испанският деец Фелисиано Лопес.

" Трябва да приемем, че тенисът няма да бъде същият, най-малко в идващите една, две, три години. Не знам тъкмо какъв брой дълго ", разяснява Лопес, някогашен номер 12 в международната класация със 7 трофеи и 18 финала в шампионатите на АТР.

Кампанията беше прекратена през март поради пандемията от ковид, а публични мачове няма да се играят най-малко до края на юли.

Заради Covid-19 " Уимбълдън " беше анулиран за първи път от 1945 година, а " Ролан Гарос " беше пренасрочен за края на септември. Решение за Откритото състезание на Съединени американски щати, която би трябвало да започва в края на август, се чака да бъде взето през тази седмица.

38-годишният Лопес, който също по този начин е и турнирен шеф на " Мадрид Оупън ", съобщи, че даже нещата да се завърнат към естественото, наградните фондове ще бъдат редуцирани поради финансовите проблеми на спонсорите по време на спешната обстановка и лодкауна.

" Някои от фирмите и спонсорите трябваше да уволняват чиновници. Това се случваше на всички места по света, тъй че първото нещо, което те вършат, е да понижат разноските си за спонсорство. Това ще се отрази в голяма степен на тениса. Ще би трябвало да преживеем този сложен миг, само че би трябвало да бъдем обединени. Играчите би трябвало да схванат, че ще има доста намаляване на наградните фондове. Това ще бъде единственият вероятен сюжети, с цел да може да оцелеят шампионатите - освен тази година, само че евентуално и за сезон 2021 ", съобщи испанецът.

Той има вяра, че Откритото състезание на Съединени американски щати ще се състои, макар тежката обстановка с ковид в Ню Йорк, както и резервираното отношение на редица от водещите играчи, измежду които на лидера в международната класация Новак Джокович (Сърбия), на миналогодишния първенец Рафаел Надал (Испания), на някогашната номер 1 при дамите Симона Халеп (Румъния) и други

" Мисля, че уредниците на Откритото състезание на Съединени американски щати са наясно, че доста тенисисти не желаят и може да не отидат да играят, само че също по този начин си мисля, че този шампионат не зависи единствено от топ-тенисистите. Затова считам, че те възнамеряват надпреварата, макар че някои от водещите играчи - не знам тъкмо какъв брой - може и да не вземат участие ", сподели Лопес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР