Драматичният сериал на HBO The Last Of US: Последните оцелели

...
Драматичният сериал на HBO The Last Of US: Последните оцелели
Коментари Харесай

HBO подновява „Последните оцелели“ за втори сезон

Драматичният сериал на HBO The Last Of US: Последните оживели е възобновен за втори сезон. Анонсът идва след единствено два излъчени епизода от първия сезон и в отговор на безапелационния триумф на новата продукция измежду феновете, медиите и професионалните критици. The Last Of US: Последните оживели, дело на Крейг Мейзин (носител на премията „ Еми “, основател на „ Чернобил “ на HBO) и Нийл Дръкман (създател и сценарист на наградения франчайз игри „ Последните оживели “ и съпредседател на Naughty Dog), бележи втория по величина дебют на сериал за HBO, следвайки единствено Домът на дракона. За първата седмица от премиерата си първи епизод към този момент има близо 22 милиона фенове в Щатите*, което е повече от 5 пъти повече от премиерната му към този момент на 16 януари. 

Отново в Щатите*, втория епизод регистрира 5,7 милиона фенове в HBO Max и телевизионните канали на HBO, въз основа на данни от Nielsen, добавяйки повече от 1 милион нови фенове по отношение на премиерата на сериала. Този скок от 22% бележи най-големия растеж на аудиторията от две седмици за всички истински трагични сериали на HBO в историята на мрежата. 
-->
The Last Of US: Последните оцелели се трансформира в шлагер и в обществените медии, като сериалът стана номер 1 в международен мащаб в Twitter по време на дебютния си епизод. Към днешна дата тийзърите и филмовите откъси на първи сезон са събрали повече от 100 милиона гледания в международен мащаб.

„ Крейг и Нийл, дружно с Каролин Страус и останалата част от нашия свръхестествен актьорски състав и екип, дефинираха род с техния майсторски дебютен сезон на The Last Of US: Последните оживели “, споделя Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, програмиране на HBO, началник на HBO „ Драматични сериали и филми “ – „ След като направихме паметен първи сезон, нямам самообладание да видя по какъв начин този тим надминава себе си още веднъж с втория. “

„ Много съм признателен на Нийл Дръкман и HBO за нашето партньорство и съм още по-благодарен на милионите хора, които се причислиха към нас в това пътешестване “, споделя Крейг Мейзин, изпълнителен продуцент. „ Публиката ни даде късмет да продължим и като почитател на героите и света, основан от Нийл и Naughty Dog, не бих могъл да бъда по-готов да се потопя още веднъж. “

Действието в The Last Of US: Последните оцелели се развива 20 години след унищожаването на актуалната цивилизация. Закоравелият наемник Джоел (Педро Паскал) получава поръчка да изведе незаконно Ели (Бела Рамзи), 14-годишно момиче, от карантинната зона. Това, което стартира като задача за Джоел, скоро се трансформира в брутално и сърцераздирателно пътешестване, защото и двамата би трябвало да прекосят Съединени американски щати и оцеляването им зависи  един от различен.

В първия сезон вземат участие Педро Паскал като Джоел, Бела Рамзи като Ели, Габриел Луна като Томи, Ана Торв като Тес, Нико Паркър като Сара, Мъри Бартлет като Франк, Ник Оферман като Бил, Мелани Лински като Катлийн, Сторм Рийд като Райли, Мърл Дандридж като Марлийн, Джефри Пиърс като Пери, Ламар Джонсън като Хенри, Кейвон Уудард като Сам, Греъм Грийн като Марлон и Илейн Майлс като Флорънс.

С 97% резултат в Rotten Tomatoes, The Last Of US: Последните оцелели е разгласен за „ идващият огромен шлагер на HBO “ от Rolling Stone, а Variety отбелязва, „ човек вижда близкото бъдеще, в което шоуто ще се окаже измежду най-хубавите в малкия екран “. IndieWire обяви новата поредност за „ по-добра от всяка акомодация на видеоигри, която идва на разум “, като IGN я приветства като „ брилянтен преразказ на една от най-обичаните истории на видеоигрите “ и прибавя, че „ обезпечава обогатяващо шоу за почитателите на хитовата игра на  PlayStation, като в същото време съумява да остане гостоприемно трогателен за незапознатите с историята. “ CNN описа сериала като „ безусловно смел и хладнокръвен, създавайки ужасяващи сюжети и моменти, които могат да бъдат трогателни и трагични “.

Новите епизоди на сериала са налични всеки понеделник от 4 часа сутринта в стрийминг платформата HBO Max у нас и от 21:00 часа по телевизионния канал HBO. Финалният 9-ти епизод ще можем да гледаме на 13 март.

Ако желаят да се потопят сцена по сцена във всеки епизод, почитателите могат също да наблюдават и формалния съпътстващ подкаст на сериала –  The Last of Us Podcast, с водещ Трой Бейкър, (озвучаващ Джоел във видеоиграта) и със основателите на сериала Крейг Мазин и Нийл Друкман.

Сериалът The Last Of US: Последните оцелели е основан на известната едноименната видеоигра със същото име, създадена от Naughty Dog извънредно за платформите PlayStation. Сценарит на сериала е дело на изпълнителения му продуцент Крейг Мейзин и на Нийл Друкман. Проектът е копродукция със Sony Pictures Television с изпълнителни продуценти Каролин Щраус, Евън Уелс, Асад Кизилбаш, Картър Суон и Роуз Лам. Зад него застават продуцентските компании PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint и Naughty Dog.

 

* Представените данни обгръщат единствено Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР