Драматичен развой предложи битката в групите D и I от

...
Драматичен развой предложи битката в групите D и I от
Коментари Харесай

Исландия и Сърбия се класираха на световното, а Ирландия и Хърватия отиват на плейофите

Драматичен процес предложи борбата в групите D и I от международните квалификации в последните конфликти в тях. Сърбия и Исландия и подсигуряваха присъединяване на международното състезание, до момента в който Ирландия и Хърватия отиват на плейофите.

Сръбският отбор завоюва спечели мъчно с 1:0 вкъщи против Грузия и за първи път от 2010 година ще играе на шампионата на планетата. Единственото попадение на стадион " Райко Митич " означи Неманя Гуделя четвърт час преди края. Сърбите насочиха 17 удара към вратата, само че мерникът непрекъснато им изневеряваше преди да падне заветния гол.

Второто място в групата си подсигурява Ирландия, който завоюва също с 1:0 борбата с Уелс. Двубоят сред два от най-яростните противници от английската общественост беше изпълнен с доста забавни моменти, само че и много грубости. Уелсците, които бяха без огромната си звезда Гарет Бейл останаха рано и без Джо Алън, а това тотално срина играта им.

Ирландия разчиташе на доста компактна игра и малко неточности и се възползва по отличен метод от възможностите, които се откриха пред отбора. В началото на втората част Джеймс Маклейн вкара след пас на Джеф Хендрик и по този метод прати ирландците на второто място.

 Авторът на единствения гол за Ирландия Джеймс Маклейн се радва след класирането на отбора за плейофите.
© Reuters

Авторът на единствения гол за Ирландия Джеймс Маклейн се радва след класирането на отбора за плейофите.

Ирландия не е взела участие на международно състезание от 2002 година, когато стигна до осминафиналите. Преди това отборът има участия още през 1990 и 1994 година, а в случай че мина плейофите ще може да се класира за четвърти път.

В група I Исландия победи с 2:0 Косово и си подсигурява първата позиция. С класирането си за международното състезание това публично е и най-малката страна по население, която взе участие на шампионат на планетата. Исландия има население от едвам 332 хиляди души.

#WCQ | Group I (EUROPE)
FINAL STANDINGS
1⃣
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР