Драмата около заплатата на български кмет приключи.80% от министерската заплата

...
Драмата около заплатата на български кмет приключи.80% от министерската заплата
Коментари Харесай

7200 лева ще е заплатата на кмета на Дупница

Драмата към заплатата на български кмет завърши.

80% от министерската заплата ще бъде възнаграждението на кмета на община Дупница Първан Дангов. Решението на общинските съветници заяви техният ръководител Костадин Костадинов. Предишното предложение беше кметът да получава 90 % от възнаграждението на министър - 9 100 лева, само че самият градоначалник е внесъл промяна с 10% по-малко, което прави 7200 лв..

Заместниците на кмета Дангов по закон взимат 80 % от неговото заплащане, а ръководителят на Общинския съвет - 45 на 100 от кметската заплата.

На днешното съвещание съветниците гласоподаваха освобождението на Мария Жайгарова като пълномощник на Общинската болница в Дупница. Те взеха решение краткотрайно за шеф да бъде назначен доктор Крум Бонев. До три месеца следва да бъде разгласен конкурс за титуляр на здравното заведение.

Съветниците в Дупница взеха две решения, свързани с огромни капиталови планове в общината. Едното решение се отнася до даването на 420 дка общински парцел за 30-годишен интервал, за разширение на най-големия фотоволтаичен парк в България, в с. Крайници, община Дупница, който в този момент е на повърхност от над 1300 декара. Там ще бъдат вложени към 50 милиона евро, за разширението на парка, сподели Костадинов.

Другото решение е по отношение на идно създаване на ПАВЕЦ в с. Самораново, община Дупница, където се чака да бъдат вложени над 500 милиона евро.
Приет е и проект за предписание с общински парцели, които да бъдат предлагани на вложители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР