ДПС сме готови, ако ни поканят, да се явим на

...
ДПС сме готови, ако ни поканят, да се явим на
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Без ДПС не може да се оформи стабилно правителство

ДПС сме подготвени, в случай че ни поканят, да се явим на среща.

Това съобщи националният представител от Движението Рамадан Аталай в изявление за Нова тв, разяснявайки поръчката на президента Румен Радев да даде третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи чака да чуе претекстовете при връчване на мандата на Българска социалистическа партия и тогава ще прави спомагателни мнения.

Попитан разочаровано ли е Движението, че мандатът няма да бъдат даден на него, Аталай съобщи: „ Чак отчаяние не бихме изразили, тъй като това въпреки всичко е взор и решение на президента. По всяка възможност президентът е решил, че Българска социалистическа партия е онази политическа групировка, която ще сплоти всички останали партии в Народното събрание към целите, които от три месеца повтаряме, че би трябвало да са в основата на постоянното държавно управление. А точно – отбрана на националния интерес, отбрана на европейските и евроатлантическите ползи. ”.

Преди да са почнали диалозите, в случай че ще има диалози, не може да оценим дали Българска социалистическа партия имат късмет или не. Но въпреки всичко считам че обществото очакваше и други разновидности, сподели още Рамадан Аталай.

Демократична България бяха подхлъзнати от ГЕРБ. Защото непрекъснато да повтаряш: „ Дайте мандата на Демократична България ”, когато мандатът е бил в ГЕРБ и не си направил задоволително старания с цел да приключиш мандата, е падение, счита националният представител от Движение за права и свободи.

Смятам, че и ГЕРБ, и всички други политически обединения в един интервал от време бяха узрели да има една политическа групировка, която в действителност да постави на масата тези цели, разяснява още той.

На въпроса дали по-скоро не отиваме на избори, Рамадан Аталай отговори: „ Твърдо отиваме на избори. Защото единствено по огромните цели – отбрана за евроатлантическите ползи и цели и националните цели, може вероятно да има съществени разминавания. Но въпреки всичко Движение за права и свободи сме подготвени, в случай че ни поканят, да се явим на среща. ”.

С мандат на Движение за права и свободи и с министър председател на Българска социалистическа партия сме управлявали страната и то не неприятно, напомни Аталай.

ГЕРБ не могат да бъдат изключени, когато ще се сътвори една стратегия, която ще бъде изпълнена в къс интервал от време. Даже не би трябвало да се изключва и „ Промяната ”. Всички политически обединения би трябвало да си понесат отговорността за излизане на страната от рецесията, безапелационен бе депутатът.

И направи прогноза: „ Ако отидем в този момент на избори, считам, че ще има още едни избори. И внезапно ще се окаже, че президентът има по-дълъг стаж в ръководството на страната от постоянни държавни управления. Затова е извънредно време и политическите партии, и президентът да намерят салдото, с цел да може да създадем това, което обществото чака от нас. ”.

Движение за права и свободи сме политическа групировка от 33 години. Няма друга такава партия, която да съществува 33 години и да има непрекъснат напредък, да има млади фрагменти, готови, която не се тормози да влезе в ръководството. Нашата подготовка за избори стартира от деня на привършване на предходните, сподели Аталай

Управление без Движение за права и свободи не е невероятно, само че не е належащо. Защото когато Движение за права и свободи сме взели участие в държавно управление и когато са се вземали съществени решения за развиването на страната, Движение за права и свободи постоянно сме били фактор, акцентира Рамадан Аталай. И съобщи: „ Няма по какъв начин без нас да се оформи устойчиво държавно управление. ”.

Какво са построили в страната, бе въпросът който Аталай насочи в ефир към Демократична България и акцентира, че и при тях, и при „ Промяната ” негативизмът е толкоз мощен, че не виждат обединяване.

Рамадан Аталай разяснява и решението на Народното събрание за предоговаряне на Плана за възобновяване и развиване. Дадохме опция на Министерство на енергетиката и на договарящите с Европейски Съюз да седнат на масата, предлагайки други възможности. Ние не споделяме не сме съгласни с 40-те % ограничение на излъчванията, само че те не могат да бъдат единствено в електроенергетиката. Казахме и още нещо – от базата, избрана пред 1990 година, ние към този момент сме изпълнили 50%, съобщи зам.-председателят на енергийната комисия в Народно събрание. Той акцентира, че предоговарянето на 40-те %, даването на опция за саниране на еднофамилни къщи и разпределението на средствата за батериите, част от които да отиват за разширение на електоенергийната мрежа, е също метод за понижаване на нездравословните излъчвания.

Има 4 милиарда за въглищните райони. Те са за вложения в енергетиката. Няма държавно управление, което да се е заело с плановете, няма държавно управление, което да е тръгнало да усвоява тези средства, а крайният период е 2026 година, заключи Рамадан Аталай.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР