ДПС ще сезира главния прокурор Иван Гешев за нарушение при

...
ДПС ще сезира главния прокурор Иван Гешев за нарушение при
Коментари Харесай

ДПС иска и главният прокурор да провери на златните паспорти

ДПС ще сезира основния прокурор Иван Гешев за нарушаване при издаване на златни паспорти и документи, свързани с тях . Това разгласи на трибунка в Народното събрание депутатът от партията Хамид Хамид.

Той сподели, че е получил документи по пощенската си кутия и ще сезира основния прокурор за всички случаи, както и че Движение за права и свободи ще желаят инспекция за всеки обособен случай. " Това, което виждаме в документите е ужасно - появяват се страшни китайци и руснаци, желаеме да разбере ", добави Хамид.

Припомняме, Движение за права и свободи към този момент внесоха в ДАНС сигнал, с който желаеха да бъде направена детайлна инспекция, също по този начин включват и въпроса измежду предложенията си за смяна на Конституцията .

По думите му, " златните паспорти " в България са причина да сме следени както от Брюксел, по този начин и да не отпадат визите за страната ни за Съединени американски щати.

Хамид изясни, че през вчерашния ден на Комисията по правни въпроси предлагането на Движение за права и свободи за промени в Закона за българското поданство са били отхвърлени , а е бил подсилен план, импортиран от Министерски съвет, който преписва техния законопроект.

" С огромно страдание желаеме да заявим, че законовите промени, с които искахме цялостна инспекция на всички случаи за инспекция на българско поданство, бяха отхвърлени . Това води до извода, че някой го е боязън от тази инспекция и желае да прикрива някого. Вместо това имаше изявления, че Министерство на правораздаването ще разпорежда инспекции, само че изборно. Там, където някой се е изцапал, ще бъде затулен ", уточни Хамид.

Темата беше отворена със листата " Магнитски ", имаме максимален интерес в съответния случай да бъде изменен законът, само че ни учудва вниманието на ръководещите да ревизират всички обстоятелства и да не се окаже, че точно Прокопиев е забъркан със златните паспорти , добави депутатът от Движение за права и свободи.

Хамид Хамид изясни, че по данни от действието на правната норма от 2013 г до момента 103 лица са получили златни паспорти, знаят и каква е тяхната националност. Правомощието стига до там да се изискват документи, да се желае цялостна инспекция, тъй като сътрудниците в Брюксел чакат тъкмо това, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР