ДПС очаква над 50 хил. гласа за парламентарните избори от

...
ДПС очаква над 50 хил. гласа за парламентарните избори от
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС очаква над 50 000 гласа от Турция

ДПС чака над 50 хиляди гласа за парламентарните избори от Турция, откакто възбраната за отваряне на повече от 35 секции в страните отвън Европейския съюз отпадна. Това е декларирал водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при срещата си с ръководителя на турския парламент Мустафа Шентоп, заяви Анадолската организация, представена от.
На 4 април, когато важеше ограничаването за 35 секции в Турция и имаше противоепидемични ограничения, Движение за права и свободи получи под 20 хиляди гласа в южната ни съседка. В събота Карадайъ, заместникът му Ахмед Ахмедов и евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк са се срещнали и с турския президент Реджеп Ердоган. Приемът се е състоял в имението “Вахдеттин ” в Истанбул, само че без медии, оповестиха от пресцентъра на партията.
 Карадайъ отпътува в Турция за среща с Реджеп Ердоган Карадайъ отпътува в Турция за среща с Реджеп Ердоган
Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отпътува за Турция за среща с президента Реджеп Ердоган по негова покана. Карадайъ е поканен с изключение на...
По неофициална информация на Карадайъ е бил поканен в Турция персонално от Ердоган. А срещата бе дни преди старта на акцията за предварителния избор. Това е и първата среща на водача на Движение за права и свободи с турския президент след изгонването на Лютви Местан от придвижването. " Борбата ни е да защитим турската си еднаквост ", споделил Карадайъ пред Шентоп, представен от Анадолската организация. Той напомнил, че предците му са пристигнали от Турция преди 100-150 година “Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там. Турция е нашата татковина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си еднаквост. Да пазиме езика си, религията и традициите си ”, допълнил Карадайъ.
Пред Шентоп той се похвалил и за положителния резултат на Движение за права и свободи от изборите на 4 април и изразил насладата си, че с рухването на възбраната за разкриване на 35 секции от 12 година насам 300 хиляди български жители ще гласоподават още веднъж. " Имаме представители на Движение за права и свободи в 4 района на Турция. Чрез тях доближаваме до симпатизантите си тук. Успяхме да запазим единството си през тези 30 години ", обяснил Карадайъ. " Тези, които са турци и членове на българския парламент, не служеха на турците, а на личната си партия. Те не могат да пазят правата на турците. Единствената философия на националистите е враждебността против турците ", допълнил още той.
Пред шефа на турския парламент Карадайъ подчертал и че у нас пропагандата на непознат език е неразрешена със закон, а страната не им пособия в раздаването на турски учебници в учебните заведения. “За страдание, в България има двоен стандарт по отношение на турците ”, споделил Карадайъ. От своя страна Шентоп пък изискал облекчение за гласоподаване на хората с турски паспорти в България. С смяната на конституцията в Турция бе позволено на турски жители в чужбина да гласоподават на президентски избори. Шентоп показал и че в края на юни той ще бъде хазаин на сесията на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа в Анталия. Той бил изпратил и покана към ексшефката на Народното събрание Ива Митева, само че отговор от София още нямало поради идните избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР