ДПС направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента. Опитите

...
ДПС направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента. Опитите
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Отиваме на безсмислени избори

" Движение за права и свободи направи всичко допустимо да възвърне разговора в Народното събрание. Опитите ни очевидно не бяха сполучливи. Най-много залагахме на първия мандат. След като първата политическа групировка не откри сили в себе си да сътвори нужната организация - да дефинира целите, върху основата на които да се сътвори преходното или техническото държавно управление, към този момент беше ясно, че няма по какъв начин да се оформи държавно управление ".

Това сподели пред БНР Рамадан Аталай, депутат от Движение за права и свободи.

И акцентира, че в случай че третият мандат е бил връчен на Движението - което като партия, която два пъти е била мандатоносител и постоянно е предоставяла опцията министър-председателят да бъде от друга политическа групировка и е заела това място в политиката, което ѝ се е полагало, а не доста повече, е имало база за оформяне на обща визия и държавно управление.

" Отиваме на безсмислени избори. Не съм уверен, че ще се сътвори държавно управление... Тезата, че водачите би трябвало да поемат отговорност, даже да е неудовлетворен гласоподавателят им, в случай че ползата е за развиването на страната... От тази позиция Движение за права и свободи сме подготвени да седнем на масата и да беседваме с всички политически обединения, " разяснява националният представител от Движението.

В предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " Аталай добави, че след предварителния избор ще има благоприятни условия, само че в случай че се пропуснат, ще се отиде на още едни избори, това обаче надали ще се понесе с самообладание от обществото.

На въпрос - кои партии имат експертизата да ръководят, той отговори:

" Освен Движение за права и свободи, и ГЕРБ имат специалисти, които могат да понесат политическа отговорност. Българска социалистическа партия също. В средите на " Промяната " има съществени сътрудници, които също могат да вземат присъединяване, стига да могат да е освободят от некомпетентността на водачите си, които от време на време им постановат такива решения, с които и те не са съгласни. " Български напредък " също бяха диалогични. " Възраждане " не са онази последна националистическа партия, те повече клонят към патриотичната част, в случай че страстта от време на време не им надделее ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР