ДПС изцяло осъжда това, което се случва в Украйна.Това коментира

...
ДПС изцяло осъжда това, което се случва в Украйна.Това коментира
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Аз не мога да обясня на партньорите ни в ЕС защо имаме в управлението партия, която има прокремълска позиция

ДПС напълно осъжда това, което се случва в Украйна.

Това разяснява пред Българска национална телевизия Илхан Кючюк от Движение за права и свободи.

 В същото време призоваваме България за дейна позиция във връзка с глобите. Движение за права и свободи ще вземе своята позиция по повод военната помощ за Украйна. Разбира се ние сме член на НАТО. Но тук въпросът е къде са ръководещите. Защо имаме коалиция, в която три от партиите застават зад огромна взаимност във военно отношение, а една от партиите има антинатовска позиция. Тук задължението не може да е единствено на една политическа мощ, отношението е на ръководещите. Аз желая да знам къде ръководещите водят България. Защото нашите партняори в Европейски Съюз ми задават въпроса за какво в България има партия, която не принадлежи към това цивилизационно пространство, което е българския избор - през 2004 година станахме член на НАТО. А в този момент имаме партия, която пази избрани прокремълски позиции и това не може да се изясни. Имам поради Българска социалистическа партия, несъмнено, разяснява той.

Как да обясня на партьорите ни, че в миг, когато цяла Европа е застанала на вярната страна на историята, липсва единен запас на българските ръководещи, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР