ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси

...
ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси
Коментари Харесай

Земеделският бранш: ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси решение на проблемите ни

ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси решение на проблемите ни. Това обявиха представителите на 17 асоциации в земеделската и хранителната промишленост на среща с управлението на Движението, на парламентарната му група и евродепутати от Движение за права и свободи.

От страна на партията в диалога участваха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, замeстник-председателят на Движението Йордан Цонев, който е и заместник-председател на Бюджетната комисия в Народно събрание, евродепутатите от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели и Искра Михайлова, народните представители Ализан Яхова, заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие, Имрен Мехмедова и Димитър Аврамов, членове на комисията по земеделие и Марио Рангелов, заместник-председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз.

Те показаха пред земеделските асоциации пакета от социално-икономически ограничения в поддръжка на бранша, направен от специалистите на Движение за права и свободи. Предложенията получиха утвърждението на сектора.

Липсва каквато и да е заинтересуваност от страна на кабинета. Нещо повече - липсва разговор с изпълнителната власт и с отрасловото министерство, обявиха представителите на земеделските асоциации.

Мустафа Карадайъ и народните представители на Движение за права и свободи изслушаха всички оферти за незабавни и дълготрайни ограничения на сектора и поеха ангажимент да търсят решение на проблемите.

Движение за права и свободи е в съпротива, само че в случай, че кабинетът не реагира на проблемите на бизнеса, в частност на земеделската промишленост, ние сме длъжни да предложим пакет от социално-икономически ограничения, съобщи Мустафа Карадайъ.

Евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, която е първият и единствен член от България на Земеделската комисия в Европарламента, в детайли обясниха на производители, преработватели и търговци опциите за европейско подкрепяне.

От 500-те милиона евро, които Европейска комисия разгласи, българските фермери би трябвало да получат 10,6 милиона евро, като към тях могат да се прибавят и национални средства, които да се изплащат като държавни помощи в размер до 200% или малко над 21 млн. евро, сподели Вели. Но България би трябвало да нотифицира тези помощи пред комисията. Тоест - ние би трябвало да ги защитим, те не ни се дават просто тъй като ни се поставят, ние би трябвало да обосновем даването на тези помощи за най-засегнатите браншове. Всяка страна ще реши кои са най-засегнатите браншове, акцентира Атидже Вели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР