ДПС дава на прокурор Кирил Петков за престъпно бездействие в

...
ДПС дава на прокурор Кирил Петков за престъпно бездействие в
Коментари Харесай

ДПС: Схемата на Петков дала златни паспорти и на руски олигарси

ДПС дава на прокурор Кирил Петков за незаконно безучастие в качеството му на длъжностен министър на стопанската система поради златните паспорти. Това стана ясно от брифинг в Народното събрание на водача Мустафа Карадайъ. Поводът е решението на Европейски Съюз и НАТО да се извърши инспекция на активите и вложенията на съветски олигарси, свързани с Владимир Путин. Карадайъ напомни, че от дълго време Движение за права и свободи е внесло закон, който е отритнат на първо четене от Народното събрание, със заложени текстове в тази посока. От партията разкриха, че имат данни доближени на съветския президент да са станали притежатели на капиталови пасавани по схемата " Петков ".

Настояваме незабавно да се внесе в зала за второ четене, настоя водачът на Движение за права и свободи. Да се одобри предлагането им за цялостна инспекция на даденото поданство против вложения, упорстват още от партията. А там, където има нарушаване, неотложно да се отнеме, желаят още от Движение за права и свободи. Западните ни сътрудници от дълго време споделят, че златните паспорти са неприемлива процедура. Затова Движение за права и свободи желае незабавно разглеждане на импортирания от партията законопроект. Хамид Хамид изясни, че все по-неотложно става приемането на закона.

Той внася допълнение към сигнала, входиран в прокуратурата.

Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система упълномощил на Калина Константинова да извърши инспекция и да изготви разпоредба за цялостен надзор на всяка инвестиция, която е съображение за придобиване на поданство. Такава обаче не е призната.

Движение за права и свободи упорства да стане ясно дали и съветски олигарси са получили златни паспорти. Някой не е спазил закона, някой не извършил отговорностите си като министър на стопанската система, изясни Хамид Хамид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР